مدیریت یک کسب و کار به هیچ عنوان کار سادهای نیست. با بزرگ شدن شرکتها، پیچیدگی فرایندها و عملیات افزایش مییابد. در چنین شرایطی، انجام تحلیلهای دقیق با استفاده از روشهای سنتی دشوار، زمان بر و در بسیاری از موارد، غیر ممکن است.
در این شرایط ERP برای یک سازمان نقش یک نجات دهنده را ایفا میکند. اما سوال این است که ای.آر.پی چیست؟ کارکرد آن در سازمان به چه صورت است؟ چرا سازمانها به این سیستم نیاز دارند؟ در این مطلب ضمن پاسخگویی به این سوالات، نقش و مزیتهای ERP برای سازمان را شرح خواهیم داد.
ERP چیست؟
لازم به ذکر است که ERP مخفف عبارت Enterprise Resource Planning به معنای سیستم برنامهریزی منابع سازمان است. منظور از منابع سازمان، نیروی انسانی، مواد اولیه، دارایی، سرمایه و تمامی المانهایی است که در سازمان در اختیار دارید.
این سیستم برای سازمان در نقش یک نرمافزار و پایگاه داده اشتراکی محسوب میشود. این پایگاه داده، مجموعه کاملی از اطلاغاتی است که هر کسبوکار برای مدیریت فرایندهای اساسی خود (مانند حسابداری، مدیریت مالی، مدیریت موجودی کالا، منابع انسانی و…) به آن نیاز دارند.
با استفاده از دادههای موجود سازمان، ERP ماژولهای مختلفی را طراحی و ایجاد میکند. از این طریق، گردش کاری سازمان، خودکار و یکپارچه شده و فرایند تصمیمگیری در سازمان سریعتر و هوشمندانهتر خواهد شد. شرکتهای بزرگی همچون SAP، مایکروسافت، اوراکل و… در تولید راهکارهای ERP در جهان عملکرد بسیار فوقالعادهای داشتهاند. شرکت SAP در میان سازمانهای ایرانی جایگاه بسیار مناسبی پیدا کرده و توانسته اعتماد اکثر افراد را جلب کند.
کارکرد ERP در سازمان چیست؟
پس تا اینجا دانستید که ERP برای سازمان، نقش مدیریت جامع منابع را دارد. در این راستا از پایگاه داده واحد برای ذخیرهسازی داده و ماژولهای مختلف سیستم استفاده میگردد. از طریق این سیستم، مدیریت اغلب ملزومات سیستمهای اطلاعاتی، برای یک سازمان فراهم میشود.
مهمترین نکته در رابطه با این سیستم این است که مطابق با نیازهای در حال رشد سازمانها، تغییر میکند. در این بخش لیستی از عملکردهای اصلی این سیستم را برای شما آماده کردهایم. با کسب اطلاعات بیشتر شما نیز میتوانید از این سیستم بهترین استفاده را داشته باشید.
مدیریت مالی و حسابداری بهتر
قطعا داشتن تصویری واضح از امور مالی برای هر کسب و کار موفق، مهم و حیاتی است. در این راستا، ERP یک ماژول مدیریت مالی قدرتمند به حساب میآید. این سیستم از طریق مدیریت طیف وسیعتری از وظایف مالی مانند بودجه بندی، ثبت تراکنشها، رسیدگی به هزینهها، نظارت بر دارایی و اندازهگیری جریان نقدی و… کمک شایانی میکند.
به عنوان مثال نرم افزار حسابداری SAP شامل ماژولهای مختلفی نظیر مدیریت مالی و فرایندهای حسابداری سازمانها با حجم بالای اطلاعات است. به این ترتیب این چنین برنامهای را میتوان به عنوان یک راهکار بزرگ در سازمان در نظر گرفت.
مدیریت زنجیره تامین
برای کسبوکارهایی که به ورود و خروج محصولات متکی هستند، مدیریت زنجیره تامین یک نیاز اساسی محسوب میشود. به نوعی میتوان گفت که دلیل اصلی ساخت ERP، مدیریت این زنجیره است. بر این اساس، تمامی ارتباطات زنجیره تامین از طریق یک سیستم تلفیقی و جامع، ردیابی شده و جایی برای خطا باقی نمیگذارد.
در این راستا، تمامی تماسها به وضوح ثبت شده و زمان کمتری برای پیگیری پاسخها و یا جستجو در صندوقهای ورودی تلف میشود. همچنین این سیستم میتواند با خودکار کردن وظایف، ماند ثبت سفارشها در زمانی که سطح سهام کاهش مییابد، به ادامه روند کار کمک کند.
مدیریت پروژه
یک ERP، به کاربران، یک نمای کلی دقیق و بیدرنگ از کل چرخه محصول ارائه میدهد. به همین خاطر، نه تنها سازمانها میتوانند بر زنجیره تامین خود نظارت کنند، بلکه قادر خواهند بود بر تولید روزانه خود نیز نظارت دقیق داشته باشند.
درصورتیکه یک کسبوکار محصولی را تولید میکند، آگاهی کارکنان در هر مرحله و رعایت زمانبندی، مهمترین فاکتوری است که باید در نظر گرفته شود. در این راستا، ERP برای سازمان، نقش کلیدی را ایفا کرده و به سازمان کمک میکند تا بر پیشرفت پروژههای متعدد در یک زمان نظارت داشته باشد. بدین ترتیب، سازمانها دقیقا میدانند که هر یک از پروژهها در چه مرحلهای قرار دارند و مرحله بعدی چیست.
مدیریت منابع انسانی
از طریق ماژول منابع انسانی ای آر پی، سازمانها میتوانند یک نمای کلی از نیروی کار خود داشته و بر عملکرد اصلی آن مانند مدیریت زمان، حقوق و دستمزد نظارت کافی داشته باشند. فعالیتهایی نظیر برنامه ریزی، مدیریت غیبتها و مدیریت زمان و تعطیلات، از جمله اقداماتی است که ERP برای سازمان انجام میدهد.
در این راستا، با استفاده از ماژولهای مدیریت منابع انسانی SAP میتوان به صورت جامع مدیریت تمامی فرایندهای مرتبط اعم از عملکرد، استخدام، چارت سازمانی، هزینههای پرسنلی و… را بر عده بگیرید. نرم افزار منابع انسانی SAP را میتواند به بهترین نحو ممکن مدیریت کند و خیال شما را آسوده سازد.
شرکت Msys؛ ارائه دهنده راهکارهای SAP
استفاده از روشهای قدیمی و ناکارآمد، در بسیاری از سازمانها مانع از پیشرفت و رشد آنها شده است. شرکت Msys با آگاهی از تمامی موانع بهترین راهکار را برای پیشبرد اهداف سازمانی ارائه میکند. این شرکت با هدف ارائه دیدگاههای با هدف ارائه دیدگاههای ERP، محصولات و راهکارهای SAP را پیادهسازی میکند. این شرکت تاکنون موفق به پیادهسازی این راهکارها در بیش از ۲۰ سازمان بزرگ و مهم کشور شده است.
در حال حاضر Msys، در زمینه پیادهسازی و پشتیبانی ERP برای سازمانهای بزرگ و کسب تجربه در صنایع مختلفی مانند پتروشیمی، نفت و گاز، مالی و بانکداری و… آمادگی کامل خود را برای ارائه خدمات به سازمانهای کشور اعلام میکند.
زمان آن رسیده است که سازمانهای بزرگ، برای رشد و پیشرفت خود از روشهای مدرن و یکپارچه و در عین حال دقیق استفاده کنند. SAP ERP برای سازمان این کار مهم و حیاتی را انجام میدهد. در صورت استفاده صحیح از این سیستم جامع و هوشمند، میزان مخارج مصرفی، زمان و انرژی صرف شده برای پروژههای کوچک و بزرگ تا حد چشمگیری مشاهده خواهد شد.
خوشبختانه در حال حاضر سازمانهای بزرگ به ضرورت پیادهسازی و استفاده از این سیستم پی بردهاند و تعداد شرکتهای متقاضی این سیستم در حال افزایش است. اگر شما نیز بهدنبال ERP برای سازمان خود هستید میتوانید با متخصصین شرکت Msys جلسه مشاوره داشته باشید و کلیه مزایای آن را بررسی کنید.