بر اساس آخرین گزارش مربوط به شاخص جهانی نوآوری، جمهوری اسلامی ایران در منطقه آسیای مرکزی و جنوبی، در جایگاه دوم قرار گرفته است. همچنین در سه زمینه “پیچیدگی بازار”، “خروجیهای نوآورانه” و “خروجیهای دانش و فناوری”، رتبه ۱۹، ۴۳ و ۵۵ جهان را به خود اختصاص داده است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، براساس شانزدهمین گزارش شاخص جهانی نوآوری (GII) که طی رویدادی به میزبانی سازمان جهانی مالکیت فکری (وایپو) اعلام شد، ایران در بین ۱۳۲ کشور جهان در جایگاه ۶۲ قرار گرفته و در بین ۳۷ کشور که در گروه کشورهای با درآمد متوسط به پایین دستهبندی میشوند در رتبه ششم قرار دارد.
از طرفی در میان ۱۰ کشور منطقه آسیای مرکزی و جنوبی در جایگاه دوم قرار گرفته است.
از دیگر خروجیهای گزارش امسال، رابطه بین سطح درآمد (GDP سرانه) و عملکرد نوآوری (نمره GII) و خط روند عملکرد نوآوری مورد انتظار با توجه به سطح درآمد است. به ژگطوری که اقتصادهایی که بالاتر از خط روند، ظاهر میشوند، بهتر از حد انتظار عمل کردهاند و اقتصادهایی که پایین خط روند هستند عملکرد کمتری نسبت به انتظارات دارند.
با این تعریف، ایران بالای خط روند قرار گرفته و عملکرد بهتری نسبت به سطح درآمد خود داشته است.
بهترین رتبههای کسب شده توسط ایران در ارکان پیچیدگی بازار، خروجیهای نوآورانه و خروجیهای دانش و فناوری هستند که به ترتیب رتبه ۱۹، ۴۳ و ۵۵ را به خود اختصاص دادهاند.
ایران در بروندادهای دانش و فناوری، بروندادهای خلاق، پیچیدگی بازار، سرمایه انسانی و تحقیقات، زیرساخت بالاتر از میانگین گروه با درآمد متوسط پایین عمل میکند. به صورت کلی، ایران در بروندادهای دانش و فناوری، خروجیهای خلاقانه، پیچیدگی بازار، سرمایه انسانی و تحقیقات و زیرساخت بالاتر از میانگین گروه با درآمد متوسط به پایین عمل میکند. از طرفی ایران در این ارکان به غیر از رکن زیرساخت، بالاتر از میانگین منطقهای (آسیای مرکزی و جنوبی) عمل کردهاست.
در زیر شاخص ۶.۲.۲ که در گزارش ۲۰۲۲ تحت عنوان «کسبوکارهای جدید» و در گزارش جدید، تحت عنوان «ارزش یونیکورن» مطرح شده رتبه ایران از ۹۰ در سال ۲۰۲۲ به ۴۸ در سال ۲۰۲۳ صعود کرده است.
به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۱ Average: ۵]