پنجمین رویداد کد نویسی مبهم، پنجشنبه سوم اسفندماه، با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری، صندوق نوآوری شکوفایی و دانشگاه صنعتی شریف، با حضور دانشجویان کامپیوتر در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.
نوآوران داد و ستد هستی، ایران سرور، بیمه تعاون، دیجی اکسپرس، توسن آکادمی، فینوداد، نوین کیش و اندیش طراحان از این مسابقه حمایت کردند.
احسان احسانی مقدم، دبیر کمیته علمی و سرپرست کمیته داوری در این برنامه گفت :« برنامه های مختلفی در قالب مسابقات مثل ماراتون ملی موبایل، کدجم، اسپاگتی و… را برگزار کردیم. ما در دانشگاه شریف خواستیم، در راستای برگزاری این نوع برنامه ها، فضای تلاش و رقابت سالم را ترویج دهیم و به چیزی که به نوع متفاوتی ساخته شده نگاه کنیم.»
احسانی مقدم سپس توضیحاتی در خصوص مسابقه اسپاگتی در حوزه کد نویسی مبهم ارائه کرد.
دکتر مهران ریواده، استاد دانشگاه شریف و مدیر چابک نوآوران داد و ستد هستی، در سخنرانی خود، ضمن معرفی سه محصول جدید این شرکت، دارتیل، پرولایو و آی پلاس، بر اهمیت استفاده از هوش مصنوعی تاکید کرد و گفت :« کشور نگاه استراتژیکی به استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی دارد، اما دیگر وقت آن است که به سمت اجرا حرکت کنیم.»
وی افزود:« در فناوری، ما صرفا منابع انسانی را به عنوان سرمایه داریم.» او پس از تعریف مفهوم کیوکامرس، محصولات هستی را که در آن ها از تکنولوژی هوش مصنوعی استفاده می شود را در دسته کیوکامرس که ترند بازار تجارت الکترونیک است، قرار داد.
یونس مظلومی، مدیرعامل بیمه تعاون نیز پس از ارائه تعریفی از فینتک و اینشورتک گفت :« در دنیا، بیش از ۲۰۰ شرکت اینشورتکی موفق وجود دارد و هر ساله میزان سرمایه گذاری در اینشورتک ها دو یا سه برابر افزایش می یابد، اما در ایران اینشورتک ها محدودند. این همچنان که نکته ای منفی است اما فرصت های زیادی در بازار برای ظهور کسب وکارها ایجاد می کند.»
انتقال تجربه در رویداد کد نویسی مبهم: برنامه نویسان باید با وجود درونگرای خود، به شبکه سازی بپردازند.
یونسی همچنین ترندهای حوزه اینشورتک را توضیح داده و از بیمه های پارامتریک، UBI و P2P یاد کرد. رضا گنجی، مدیر تولید توسن با اشاره به درونگرایی برنامه نویسان، بر لزوم شبکه سازی در دنیای امروزی و بازار کار تاکید کرد.
حمیدرضا شریفی، رئیس انفورماتیک نوین کیش تصریح کرد:« برنامه نویسی یک هنر است و تنها یک فناوری نیست، برنامه نویسی مسیری است که مسائل و چالش های بسیاری را حل می کند.»
لیلا شهپر، مدیرعامل شرکت عمرانی اندیش طراحان نیز دلایل حضور این شرکت در رویداد اسپاگتی کد نویسی مبهم را اینطور تشریح کرد :« شرکت های عمرانی نیز به افزونه های فناوری برای پیشرفت در این دوره نیاز دارند.»
پروین آقازاده، برنامه نویس ارشد توسن نیز، در حوزه کد نویسی مبهم با بیان مثالی در خصوص خرید قهوه در هنگام کار (انجام هم زمان کارها) به تشریح Reactive Programming پرداخت و در این خصوص گفت :« به عنوان برنامه نویس، باید کدهایی تولید کنید که پرفورمنس بالایی داشته باشند. در حقیقت سرعت و پرفورمنس، ضرورتی حیاتی محسوب می شوند که باید در کار خود لحاظ کنند.»
وی در خصوص برنامه نویسی واکنشی توضیح داد :« این مبحث جدید نیست و از سال ۱۹۹۶ مطرح شده، در این بحث، جریان های اطلاعاتی غیر هم زمان وجود دارد. هر جریان دنباله ای از اتفاق هاست که بر اساس زمان مرتب شده است.»
منتورهای رویداد کد نویسی مبهم
احسان احسانی مقدم، سعید علی اکبریان، علی داوودی، بهنام قلی پور، سیدرضا سفیدگر، پویا دارابی و رضا گنجی به عنوان داوران در این برنامه حضور داشتند. آرمین مهرآئین، آرمین مقصودلو، اسماعیل غفاری، نگار الهامیان، فاطمه محمدی، ماهرو بخشی، گلناز اژدری، دانیال چوپانی، نرگس محمدی نژاد، سارا قسمتی، نگین دلاوری، حسین کریمی، مهدی رحیم زاده و… نیز منتورهای این رویداد در حوزه کد نویسی مبهم بودند.