مرکز ملی پیشران طراحی تراشه با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاستجمهوری افتتاح شد و به بهرهبرداری رسید.
به گزارش اکوموتیو، مرکز ملی پیشران طراحی تراشه با حضور روحالله دهقانی، معاون علمی رئیسجمهور، با هدف توسعه فناوریها و تولید نمونههای اولیه انواع تراشهها با کاربردهای مختلف افتتاح شد. این مرکز بر اساس توافقنامه مشترک میان معاونت علمی، مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت و صندوق نوآوری و شکوفایی، و با هدف طراحی بدون کارخانه و بومیسازی انواع تراشهها در ساختمانی به مساحت ۵۰۰ متر مربع و شامل سه بخش مجزا راهاندازی شده است.
هستههای فناور و تیمهای مستقر در این مرکز ملی از خدمات متنوعی مانند آموزش، آزمایشگاه تأییدیه تراشه، شبکهسازی، خدمات ساخت تراشه، تربیت نیروی انسانی و خدمات تست و آزمون بهرهمند میشوند.
از دیگر ظرفیتهای این مرکز میتوان به دریافت پروژههای خارجی طراحی تراشه، تربیت و آموزش نیروی طراح تراشه مجتمع، تراشه سنسور، متخصصان بستهبندی و مونتاژ تراشه، متخصصان توسعه نرمافزارهای کاربردی طراحی و ساخت تراشه و توسعه محصولات دانشبنیان حاصل از تولید تراشه با طراحی بومی اشاره کرد.
این توافقنامه همچنین شامل جذب ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه شرکتهای بهرهبردار یا علاقهمند به سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه از محل منابع بند ب ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانشبنیان با حداقل ۵۰ میلیارد تومان در سال و افزایش ۳۰ درصد سالیانه در طول دوره توافق است.
در مرکز ملی پیشران طراحی تراشه، بخشی از خدمات بینالمللی ساخت نمونه تراشه، تأمین منابع آزمایشگاه تأییدیه تراشه بومی از محل منابع اعتبار مالیاتی شرکتهای بهرهبردار آزمایشگاه یا افزایش سرمایه صندوق پژوهش و فناوری و نیز منابع بودجه مشخصشده در قانون بودجه سالیانه دولت در زمینه میکروالکترونیک استفاده میشود.
از حمایتهای پیشبینی شده در این مرکز ملی میتوان به سرمایهگذاری سالانه حداقل ۵۰ میلیارد تومان در پنج طرح فناورانه منتخب معاونت علمی، حمایت از قراردادهای خرید تراشه بومی در قالب لیزینگ قراردادها، تجاریسازی، بازاریابی و توسعه بازار محصولات این توافقنامه در بازارهای موازی و داخلی و خارجی و تأمین مالی از محل منابع بانکی یا بازار سرمایه برای تولید انبوه تراشه توسط شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد.
این تنها تلاش معاونت علمی و شرکت های نوآور در حوزه طراحی تراشه نیست. پیشتر نیر رویدادهایی در این حوزه برگزار شده است.