محمدجواد صدری مهر با اشاره به حضور هیئتی از ایران در نمایشگاه جیتکس ۲۰۲۴، از تحول اساسی در نحوه حمایت از استارتاپ ها خبر داد که ناشی از تغییر رویکرد کشورها به استراتژیهای مبتنی بر تحقیق و توسعه است.
به گزارش اکوموتیو، صدری مهر، مدیر کل دفتر زیرساختهای زیستبوم نوآوری، جیتکس گلوبال (GITEX Global) را بهعنوان بزرگترین رویداد فناوری اطلاعات جهان معرفی کرد. او گفت که این نمایشگاه فضایی برای به نمایش گذاشتن جدیدترین دستاوردهای شرکتها در حوزههایی چون امنیت سایبری، هوش مصنوعی، شهر هوشمند، انرژی، سلامت، متاورس، فینتک، بلاکچین، مخابرات، فناوری آموزشی و حملونقل است. صدری مهر افزود: «این نمایشگاه شامل ۱۰ رویداد تخصصی است که بهطور همزمان طی پنج روز برگزار میشوند، از جمله رویداد نورثاستار که بزرگترین نمایشگاه استارتاپهای خاورمیانه، روسیه، آفریقا، و آسیا محسوب میشود.»
او همچنین به توسعه بخش نورثاستار نسبت به سالهای قبل اشاره کرد و گفت: «امسال نورثاستار بهعنوان یک نمایشگاه مستقل در حوزه استارتاپها، شاهد تحول بزرگی بوده و به مرکز نوآوری جهانی تبدیل شده است، فضایی منحصر به فرد برای ایدهها و کسبوکارهای نو.»
وی در ادامه به حضور هیئت اعزامی معاونت علمی ریاستجمهوری در این نمایشگاه اشاره کرد و توضیح داد: «این هیئت در دو بخش به حمایت از استارتاپ ها و کارآفرینان خلاق مشغول است. در یک بخش، مدیران شتابدهندهها و کارخانههای نوآوری برای بهرهگیری از تجربیات موفق بینالمللی گرد هم آمدهاند و این فرصت بینظیری برای ارتباط با برترینهای صنعت است. در بخش دیگر، رؤسا و معاونین ستادهای فناوری با رویکرد پژوهشی در حال بررسی روندهای آینده توسعه فناوری هستند.»
صدری مهر با تأکید بر اهمیت شبکهسازی در این رویداد گفت: «این نمایشگاه پر از فرصتهای طلایی برای تبادل ایدهها و تجربیات است و امیدوارم که دستاوردهای ارزشمندی در پایان این پنج روز حاصل شود.»
او همچنین به حضور گسترده شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد و افزود: «بیش از ۵۰ درصد شرکتکنندگان در این نمایشگاه در زمینه هوش مصنوعی فعالیت دارند و تلاش میکنند تا این فناوری را به سطوح کاربردیتری ارتقا دهند.» وی همچنین به نقش برجسته متاورس و پردازش دادهها در این نمایشگاه اشاره کرد و گفت که پروژههای جدی در این زمینهها در حال شکلگیری است. صدری مهر افزود: «تحولات پس از کرونا، باعث شده که حوزه سلامت نیز به یکی از اولویتهای اصلی تبدیل شود و استارتاپهای این حوزه با ایدهها و نوآوریهای خود به بهبود کیفیت زندگی کمک میکنند.»
او در پایان به حضور صندوقهای سرمایهگذاری متعدد از کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: «این صندوقها بهدنبال شکار ایدههای نو و بکر هستند.»
صدری مهر با اشاره به تحول اساسی در نحوه حمایت از استارتاپ ها گفت: «تغییر رویکرد کشورها از روشهای سنتی به استراتژیهای مبتنی بر تحقیق و توسعه نشاندهنده تحولی بزرگ در حمایت از استارتاپ ها است. حضور دانشگاههای معتبر جهانی در کنار اکوسیستمهای استارتاپی، ترکیبی قوی از استارتاپها، کارآفرینان و مراکز دانشگاهی را شکل داده است که بستر مناسبی برای تبادل دانش و تجربیات فراهم میکند.»