اخبار استارتاپی

تمدید فراخوان برنامه جامع پژوهش های سیستمی در تورم

شرکت فراخوان برنامه جامع پژوهش های سیستمی در تورم تا ۲۷ام آذرماه تمدید شد.

به گزارش اکوموتیو تورم بالا تأثیرات مخربی بر اقتصاد دارد. این پدیده نااطمینانی و پیش‌بینی‌ناپذیری را در اقتصاد افزایش می‌دهد، قدرت خرید شهروندان را کاهش می‌دهد و فعالیت‌های سفته‌بازی را تشدید می‌کند. این امر منجر به اختلال در تخصیص منابع می‌شود و انگیزه عاملین اقتصادی برای سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد. همچنین تورم بالا می‌تواند تبعات زیان‌بار اجتماعی همچون افزایش نابرابری و شکاف طبقاتی را به دنبال داشته باشد.

با وجود اینکه تورم یکی از موضوعات همواره مورد مطالعه در علم اقتصاد بوده است، هنوز ابعاد ناشناخته بسیاری به ویژه در کشورهای در حال توسعه دارد. رویکرد یکپارچه به این موضوع، با تأکید بر مشارکت ذی‌نفعان و در یک چارچوب سیستمی، بسیار مؤثر به نظر می‌رسد. بنابراین، گنجاندن تخصص‌های متنوع برای حل مسئله، برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری مشارکتی مورد تأکید است. به همین دلیل، انجام پژوهش‌های بنیادی در این حوزه با نگرش سیستمی برای شناخت دقیق ساختار تورم در کشور و ارائه پیشنهادهای سیاستی برای کنترل آن دارای اولویت است.

حوزه‌های اولویت‌دار فراخوان برنامه جامع پژوهش های سیستمی در تورم

بنیاد ملی علم ایران (INSF) با اعتقاد به اهمیت تنوع تخصص‌ها و دیدگاه‌های مختلف در مواجهه با معضل تورم، تصمیم گرفته است تا از پژوهش های سیستمی در تورم به‌عنوان یکی از «برنامه‌های جامع تحقیقاتی مرتبط با اقدامات سیاستی» حمایت کند. این برنامه به مجموعه‌ای از پروژه‌های به‌هم‌پیوسته تقسیم شده است (به این فایل مراجعه کنید).

فراخوان بنیاد ملی علم ایران برای راهبری پژوهش های سیستمی در تورم

بنیاد ملی علم ایران برای اجرای هدفمند «برنامه‌های جامع تحقیقاتی مرتبط با اقدامات سیاستی»، قصد دارد یک «مرکز هدایت و راهبری» (مهر) را برای مدیریت فراخوان‌های پیشنهادی پژوهش‌های «برنامه جامع تورم» ایجاد کند. این مرکز به عنوان بازوی تخصصی بنیاد، مزایای زیادی برای یکپارچه‌سازی و اجرای موفق برنامه جامع دارد و با عنوان «مرکز هدایت و راهبری پژوهش‌های سیستمی در تورم (مهرسیم)» شناخته می‌شود.

بنیاد ملی علم ایران از مؤسسات علمی-پژوهشی و مراکز تحقیقاتی معتبر دعوت می‌کند تا پیشنهادات خود را برای ایجاد «مهرسیم» با مأموریت اصلی جلب مشارکت ذی‌نفعان و تأکید بر یکپارچه‌سازی ارائه دهند. مهرسیم برنامه جامع را از جانب بنیاد هدایت و راهبری می‌کند، از همکاری مؤثر تمامی ذی‌نفعان اطمینان می‌یابد، فراخوان‌های بعدی برای پروژه‌ها را مدیریت می‌کند و از ادغام نتایج و یکپارچگی دستاوردهای پروژه‌ها اطمینان حاصل می‌کند.

خروجی‌های مورد انتظار پژوهش های سیستمی در تورم و هشت مسئولیت کلیدی مرکز هدایت و راهبری (مهرسیم):

۱. راهبری استراتژیک:

  • ایجاد و عملیاتی‌سازی چشم‌اندازی استراتژیک که با اهداف برنامه جامع مدنظر بنیاد همسو باشد.
  • طراحی و عملیاتی کردن سازوکار تعامل و دریافت بازخورد از تمامی ذی‌نفعان طرح.

۲. مشارکت ذی‌نفعان:

  • تعامل با مجریان پروژه‌های مهرسیم و ذی‌نفعان بیرونی همچون مراکز تصمیم‌گیری و نهادهای اجرایی.
  • تعامل مستمر با بنیاد علم و ارائه گزارش‌های ادواری و دریافت بازخوردهای لازم.

۳. نظارت بر یکپارچگی:

  • تدوین و اجرای استراتژی‌های یکپارچه‌سازی نتایج پروژه‌ها و ارسال آن‌ها به کمیته برنامه‌ریزی بنیاد علم.
  • اطمینان از ادغام یافته‌ها برای ایجاد دیدگاه جامع در زمینه کنترل تورم.
  1. مدیریت فراخوان‌های پیشنهاده‌ها:
    • طراحی و مدیریت فراخوان‌های پیشنهادی برای پروژه‌های برنامه جامع.
    • تسهیل فرآیند بررسی پیشنهادها و انتخاب مجریان با شایستگی و نوآوری.
  2. نظارت بر پروژه‌ها در حین اجرا:
    • نظارت بر اجرای پروژه‌ها و ارائه راهنمایی و پشتیبانی به تیم‌های پروژه.
    • پیگیری پیشرفت پروژه‌ها و اطمینان از همسویی با اهداف برنامه جامع و تسهیل همکاری ذی‌نفعان.
  3. انتشار نتایج و ترویج دانش:
    • تدوین راهبردهای انتشار نتایج علمی و اشتراک‌گذاری یافته‌های پژوهش‌ها.
    • ایجاد بسترهای لازم برای عملیاتی‌سازی توصیه‌ها و ارائه آموزش‌های مورد نیاز.
    • ترویج فرهنگ یادگیری مشترک برای تسهیل اقدامات در کنترل تورم.
  4. ظرفیت‌سازی:
    • توسعه و اجرای ابتکارات برای ارتقای ظرفیت منابع انسانی ذی‌نفعان، مانند برگزاری برنامه‌های آموزشی و کارگاه‌ها.
    • تشویق به مشارکت فعال ذی‌نفعان در جهت عملیاتی‌سازی یافته‌های پژوهشی برای کنترل تورم.
  5. انعطاف‌پذیری و سازگاری:
    • انعطاف‌پذیری و سازگاری با روندها و چالش‌های نوظهور موثر بر مدیریت تورم.
    • یکپارچه‌سازی بازخوردها و درس‌آموخته‌ها برای بهبود مستمر اثربخشی برنامه جامع و انتشار آن‌ها.

این فایل توضیحات تکمیلی در مورد این رویداد را ارائه می کند. مهلت بارگذاری نامه اظهار تمایل در سامانه کایپر تا ۲۷آذر ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است.

شرکت در کارگاه توجیهی و دریافت اطلاعات و پیوست‌های تکمیلی فراخوان تا دو هفته پس از پایان مهلت تعیین شده برای اظهار تمایل به شرکت در برنامه، حسب برنامه ریزی و دعوت بنیاد ملی علم ایران خواهد بود. مهلت ارسال پیشنهاده اصلی تا پایان روز ۷ بهمن ۱۴۰۳بوده و اطلاع‌رسانی نتایج و تعامل برای نهایی‌سازی تا ۳۰ روز پس از دریافت پیشنهاده‌ها انجام خواهد شد.  در صورت تأیید پیشنهاده اصلی در کمیته برنامه‌ریزی نگرش سیستمی، بنیاد ملی علم ایران بودجه‌ای در قالب حمایت مالی برای مهرسیم انتخاب شده با هدف هدایت و راهبری برنامه جامع، فراهم می‌کند.

شیوه ثبت نام و ارسال درخواست برنامه جامع پژوهش های سیستمی در تورم

ابتدا، پیشنهاد‌دهنده باید «نامه اظهار تمایل» خود را در سامانه کایپر بنیاد ملی علم ایران ثبت کند که باید توانمندی‌های پیشنهاد‌دهنده در هشت مسئولیت کلیدی و سوابق را نشان دهد.

پیشنهاد‌دهنده باید شواهدی از سوابق مرکز خود در انجام تحقیقات کاربردی جامع، جلب مشارکت ذی‌نفعان، مدیریت پروژه و یکپارچه‌سازی نتایج پژوهشی ارائه کند.

تمامی پیشنهاد‌دهندگان برای شرکت در کارگاه توجیهی که توسط بنیاد برگزار می‌شود، دعوت خواهند شد. در این کارگاه توضیحات بیشتر و پرسش و پاسخ و اطلاعات کامل فراخوان برنامه جامع پژوهش های سیستمی در تورم ارائه خواهد شد.

پس از شرکت در کارگاه توجیهی، پیشنهاد‌دهنده باید پیشنهاده اصلی خود را همراه با برآورد بودجه، نحوه سازماندهی قابلیت‌ها و منابع لازم برای مهرسیم و برنامه استراتژیک دقیق برای راهبری برنامه جامع به بنیاد ملی علم ایران ارسال کند. همچنین متقاضیان می‌توانند بعد از ورود به سامانه طرح‌های پژوهشی از طریق لینک مرتبط با حوزه پژوهشی خود برای ثبت‌نام اقدام کنند.

مسئول پاسخگویی

پس از مطالعه توضیحات فراخوان و آیین‌نامه‌های مربوطه در پورتال بنیاد علم، در صورت داشتن ابهام یا سؤال، می‌توانید از پروفایل خود در سامانه کایپر تیکت برای کمیته نگرش تحلیل سیستمی (خانم دکتر اسما میرزایی) ارسال کنید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *