معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور با اشاره به آغاز اجرایی شدن سند رمز ارز بانک مرکزی با عنوان «چارچوب سیاستگذاری و تنظیمگری بانک مرکزی در حوزه رمزپولها» این سند را راهکاری فیصلهبخش در مسیر فعالیت مبتنی بر قانون حوزه رمز ارز و بلاکچین دانست.
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، درباره اجرای چارچوب سیاستگذاری و تنظیمگری بانک مرکزی در حوزه رمزپولها توضیح داد که سند رمز ارز بانک مرکزی با همکاری نزدیک بانک مرکزی و معاونت علمی تدوین شده است. در تهیه این سند تلاش شده تا نیازهای فناورانه و الزامات قانونی و مصالح کشور برای فعالیت در حوزه رمز ارزها در نظر گرفته شود. با تصویب این سند در بانک مرکزی، شرایط لازم برای اجرای آن فراهم شده است.
وی تأکید کرد که معاونت علمی و فناوری در تمام مراحل تدوین و تصویب این سند حامی و پشتیبان بانک مرکزی بوده و در مرحله اجرا نیز بهصورت قاطع از اجرای الزامات پیشبینیشده حمایت خواهد کرد و به تسهیل فرآیند اجرای این سند کمک خواهد نمود.
افشین با اشاره به اینکه طبق قانون، بانک مرکزی تنها مرجع مسئول در حوزه رمز ارزها در کشور است، افزود که همه نهادها و دستگاههای اجرایی مرتبط موظف به کمک برای اجرای سریع و کامل این سند هستند. وی سند رمز ارز بانک مرکزی را راهکاری جامع و مؤثر برای تنظیمگری حوزه رمز ارزها دانست و ابراز امیدواری کرد که همافزایی تلاشها برای اجرای این چارچوب واحد بتواند نقش مؤثری در ایجاد بستر قانونی فعالیت در این حوزه ایفا کند.
او همچنین بیان کرد که سند رمز ارز بانک مرکزی به شکلی تدوین شده است که امکان بهبود و تکمیل آن در فرآیند اجرا وجود دارد تا به یک چارچوب ایدهآل برای فعالیت تبدیل شود. شایان ذکر است که چارچوب سیاستگذاری و تنظیمگری بانک مرکزی در حوزه رمزپولها در تاریخ ۱۷ آذر ۱۴۰۳ توسط هیئت عالی بانک مرکزی تصویب شده و اکنون در مرحله اجرا قرار دارد.