مشاور امور بانوان معاون علمی رئیسجمهور از اعطای یک میلیارد تومان تسهیلات فناورانه به چهار بانوی برگزیده جایزه زنان بریکس خبر داد.
خدیجه جدا، مشاور امور بانوان معاون علمی رئیسجمهور، با اشاره به اهمیت توانمندسازی زنان در اکوسیستم نوآوری و فناوری، اعلام کرد که جایزه زنان بریکس که در اردیبهشت و خرداد سال جاری در روسیه برگزار شد، با حضور ۲۲ شرکت فناور همراه بود که چهار شرکت از میان آنها به عنوان برگزیده انتخاب شدند. به همین منظور، معاونت علمی یک میلیارد تومان تسهیلات فناورانه به این برگزیدگان اعطا میکند و در صورت تحقق شاخصهای مدنظر تا سال آینده، این مبلغ بلاعوض خواهد شد.
وی افزود که کلید ارتقای سهم زنان در زیستبوم علم و فناوری را با برگزاری نمایشگاه و رویداد «زنان، محور نوآوری و فناوری» زدیم. این نمایشگاه که در هفته گرامیداشت مقام زن برگزار شد، فرصت معرفی دستاوردهای شرکتهای دانشبنیانی که توسط بانوان مدیریت میشوند را فراهم کرد. در این نمایشگاه، ۵۲ شرکت خلاق و فناور که از فروش، صادرات و کارنامه موفقی برخوردار بودند، حضور داشتند.
مشاور امور بانوان با اشاره به آمار موجود بیان کرد که سهم زنان از مدیریت شرکتهای دانشبنیان کشور تنها ۱۰ تا ۱۲ درصد است، در حالی که ۶۴ درصد از ورودی دانشگاههای کشور در سال جاری را زنان تشکیل دادهاند. این شکاف قابل توجه نیازمند توجه ویژه و برنامهریزی مؤثر است.
جدا از دیگر برنامههای این رویداد به برگزاری پنلهای تخصصی اشاره و گفت که این پنلها با محوریت شبکهسازی، آموزش صنایع خلاق، قدرت نوآوری زنانه و پایداری کسبوکارهای فناورانه برگزار شدند و تلاش شد تا مسیر کارآفرینی زنان از جنبههای مختلف مورد توجه قرار گیرد.
در مراسم تقدیر از برگزیدگان، اعظم کرمی (مدیرعامل شرکت ویرا کویر)، مرضیه ابراهیمی (عضو هیئت علمی موسسه رویان)، سیده فاطمه حسینی (مدیرعامل شرکت فنآسا) و مهوش آبیاری (مدیرعامل شرکت فریر آسا) به عنوان چهار بانوی برگزیده جایزه زنان بریکس معرفی شدند و تسهیلات فناورانه را دریافت کردند. این مراسم با حضور حسین افشین (معاون علمی رئیسجمهور)، فاطمه مهاجرانی (سخنگوی دولت)، زهرا بهروزآذر (معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری) و سجاد احدزاده (رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاستجمهوری) برگزار شد.
جدا در پایان بر ضرورت توسعه زیرساختهای حمایتی برای زنان در حوزه فناوری تأکید و اظهار امیدواری کرد که این اقدامات، گامی مؤثر در جهت کاهش شکاف جنسیتی در زیستبوم فناوری و نوآوری کشور باشد.