ایده های استارتاپیایده های سلامتکسب و کارهای سلامت

پروتون: کمک به مبتلایان بیماری کلیوی و کاهش خطر نارسایی قلبی

افراد مبتلا به بیماری کلیوی مزمن یا کسانی که در معرض خطر نارسایی قلبی هستند، به شدت از اختلالات سطح پتاسیم در بدن رنج می‌برند. این اختلالات می‌توانند حتی جان انسان را تهدید کنند. در حالی که استفاده از دستگاه‌های قابل حمل برای اندازه‌گیری قند خون اکنون رایج شده و زندگی بیماران دیابتی را متحول کرده است، نظارت بر پتاسیم هنوز در مراحل ابتدایی خود قرار دارد و انجام آن دشوار است. حالا استارتاپ‌ها به دنبال حل این مشکل هستند.

پروتون اینتلیجنس، یک استارتاپ مستقر در کانادا است که در حال توسعه یک دستگاه نظارت مداوم بر سطح پتاسیم در بدن برای کمک به بیماران بیماری کلیوی مزمن و سایر بیماران مشابه است. این استارتاپ اخیراً موفق به جذب ۶.۹۵ میلیون دلار سرمایه‌گذاری به رهبری SOSV شده است. آزمایشات بالینی این محصول در حال انجام است و قرار است در سال ۲۰۲۵ به بازار عرضه شود.

پروتون در حال ساخت دستگاهی کوچک است که زیر پوست قرار می‌گیرد و سطح پتاسیم را نظارت می‌کند. این دستگاه به یک اپلیکیشن گوشی هوشمند متصل می‌شود تا مبتلایان بیماری کلیوی و سایر بیماران مشابه بتوانند سطح پتاسیم خود را بررسی کرده و در صورت تغییرات خطرناک، که می‌تواند ناشی از رژیم غذایی یا مصرف داروها باشد، هشدار دریافت کنند.

همچنین، داشبوردی برای پزشکان طراحی شده است تا روند تغییرات پتاسیم بیمار را مشاهده کنند و تیم‌های درمانی بتوانند از داده‌های به دست آمده برای تنظیم دقیق‌تر درمان‌ها استفاده کنند.

این شرکت توسط ساهان راناموخاراتچی، مدیر عامل (مستقر در ونکوور، کانادا) و ویکتور کادارزو، مدیر علمی (مستقر در ملبورن، استرالیا) تأسیس شده است.

این دو نفر استارتاپ پروتون را پس از ۱۰ سال تحقیق در زمینه حسگرهای زیستی پوشیدنی در سوئیس تأسیس کردند. راناموخاراتچی پس از آن استارتاپی در زمینه تحویل دارو از طریق پوست به نام “مایکودرمیکس” راه‌اندازی کرد، در حالی که کادارزو به عنوان استاد حسگرهای میکرو و نانو در دانشگاه موناش در ملبورن مشغول به کار شد. پروتون دفتر مرکزی با تمرکز تجاری در کانادا و یک شعبه تحقیق و توسعه کاملاً متعلق به خود در ملبورن، استرالیا دارد.

راناموخاراتچی اظهار داشت که تیم آن‌ها بیش از ۱۰۰ مصاحبه عمیق با تیم‌های درمانی انجام دادند تا محصول خود را مورد تحقیق و بررسی قرار دهند. او گفت: «این مصاحبه‌ها عواقب فاجعه‌بار مدیریت سطح پتاسیم به‌صورت “کورکورانه” را آشکار کرد، زیرا تأخیر در نظارت اغلب به بستری شدن‌های قابل پیشگیری، قطع درمان‌ها یا حتی مرگ ناگهانی قلبی منجر می‌شود.»

وی افزود که بیماران از «ترس دائمی از اختلالات پتاسیم» صحبت کرده‌اند و نگرانی داشتند که مصرف یک عدد موز یا انجام ندادن آزمایش خون ممکن است به سلامت آن‌ها آسیب بزند یا حتی جانشان را در معرض خطر قرار دهد.

این مشکل واقعاً جدی است. حدود ۱۰ درصد از جمعیت جهان به بیماری کلیوی مزمن مبتلا هستند و هزاران نفر هر ساله به دلیل عدم دسترسی به درمان‌های مقرون‌به‌صرفه جان خود را از دست می‌دهند.

پروتون با تعدادی از شرکت‌های نوظهور در این حوزه رقابت می‌کند.

شرکت AliveCor سطح پتاسیم را به‌طور غیرمستقیم با شناسایی فعالیت قلبی تخمین می‌زند (تا به حال ۱۵۴.۳ میلیون دلار جذب کرده است). شرکت Alio نظارت بر پتاسیم را در بیماران دیالیزی انجام می‌دهد (و ۴۶ میلیون دلار جذب کرده است). شرکت Renalyse از اسپانیا سطح پتاسیم را از طریق نمونه‌گیری خون با استفاده از نیش انگشت اندازه‌گیری می‌کند (و ۱ میلیون یورو سرمایه جذب کرده است). البته چندین شرکت دیگر نیز در این حوزه فعالیت دارند.

با این حال، بنیان‌گذاران پروتون ادعا می‌کنند که راه‌حل این شرکت مقیاس‌پذیرتر خواهد بود. راناموخاراتچی در این باره گفت: «هیچ تکنولوژی دیگری در حال حاضر چنین سطحی از قابلیت استفاده، دقت و تأثیر بالینی را ارائه نمی‌دهد.»

مُهان اس. اییر، شریک عمومی در SOSV، در بیانیه‌ای گفت: «ما مفتخریم که نخستین سرمایه‌گذار نهادی در پروتون اینتلیجنس هستیم… و خوشحالیم که به حمایت از آن‌ها در مراحل تأیید بالینی ادامه خواهیم داد.»

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *