ایده های استارتاپیکسب و کارهای زیست فناوری

Colossal: استارتاپی که به دنبال زنده کردن ماموت هاست و تا سال ها هیچ محصولی نخواهد داشت

شرکت Colossal Biosciences، که به دلیل مأموریت خود برای زنده کردن ماموت ها و دو گونه منقرض‌شده دیگر شناخته می‌شود، موفق شده در دور سرمایه‌گذاری جدید به مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار دیگر جذب کند. اکنون ارزش این شرکت معادل ۱۰.۲ میلیارد دلار است. این سرمایه‌گذاری توسط TWG Global، شرکت سرمایه‌گذاری متعلق به مارک والتر، یکی از بنیان‌گذاران Guggenheim Partners، و میلیاردر توماس تال انجام شده است. این جذب سرمایه دو سال پس از دور قبلی این شرکت صورت می‌گیرد که ارزش‌گذاری آن حدود ۱.۵ میلیارد دلار گزارش شده بود.

اما چرا سرمایه‌گذاران چنین مبلغ قابل‌توجهی را برای شرکتی که هنوز هیچ درآمدی تولید نکرده و پروژه‌های اصلی آن، یعنی زنده کردن ماموت های منقرض‌شده و ببر تاسمانی، تا سال ۲۰۲۸ به پایان نمی‌رسند، اختصاص داده‌اند؟

بن لم، یکی از بنیان‌گذاران و مدیرعامل Colossal Biosciences، در گفت‌وگو با TechCrunch گفت: «سرمایه‌گذاران به شدت تحت تأثیر سرعتی که ما در ایجاد فناوری‌های جدید داشته‌ایم، قرار گرفته اند.»

این شرکت ادعا می‌کند که در هر سه پروژه اصلی خود، شامل زنده کردن ماموت ها، ببر (گرگ) تاسمانی (که به نام تایلَسین نیز شناخته می‌شود) و پرنده دودو، پیشرفت‌های قابل‌توجهی داشته و طبق برنامه یا حتی جلوتر از آن برای احیای این گونه‌های منقرض‌شده حرکت می‌کند.

رویکرد Colossal برای زنده کردن ماموت های منقرض‌شده و دیگر حیوانات، شامل نقشه‌برداری کامل از ژنوم این گونه‌ها و مقایسه آن با نزدیک‌ترین خویشاوند زنده آن‌هاست. در مورد ماموت، این خویشاوند فیل آسیایی است. بن لم توضیح داد که این مرحله برای ماموت و ببر تاسمانی به پایان رسیده است و اکنون دانشمندان این شرکت با استفاده از ابزار ویرایش ژن CRISPR در حال ویرایش سلول‌های فیل آسیایی هستند. در مرحله نهایی، این سلول‌ها درون یک سلول تخمک قرار می‌گیرند و جنین به رحم یک فیل منتقل می‌شود، که در نهایت یک بچه ماموت به دنیا می‌آورد.

برای دستیابی به این مأموریت، Colossal در حال توسعه فناوری‌های مختلفی از جمله رحم‌های مصنوعی است، که به گفته شرکت، این فناوری امکان تولد نسل‌های آینده حیوانات از انقراض بازگشته را فراهم خواهد کرد.

لم گفت: «برخی از این فناوری‌ها به‌تنهایی می‌توانند دنیای بهداشت و درمان انسان، کشاورزی پیشرفته و دسته‌های مختلف دیگر را متحول کنند.»

اگرچه هدف نهایی Colossal Biosciences بازگرداندن گونه‌های منقرض‌شده و تقویت تنوع زیستی است، اما ارزش اصلی این شرکت برای سرمایه‌گذاران در پتانسیل فناوری‌های توسعه یافته آن نهفته است.

Colossal قصد دارد طی دو سال آینده سه کسب‌وکار مستقل ایجاد کند که یکی از آن‌ها مربوط به فناوری رحم مصنوعی خواهد بود. این فناوری می‌تواند کاربردهایی در درمان ناباروری داشته باشد.

این شرکت علاوه بر پروژه زنده کردن ماموت ها و حیوانات منقرض شده دیگر تاکنون دو کسب‌وکار مستقل را راه‌اندازی کرده است: یکی از آن‌ها به نام Breaking، در حوزه تجزیه پلاستیک‌ها فعالیت می‌کند و سال گذشته ۱۰.۵ میلیون دلار سرمایه اولیه جذب کرد. دیگری Form Bio است، یک پلتفرم زیست‌شناسی محاسباتی که ۳۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری دریافت کرده است.

همکاری با دولت‌ها نیز یک منبع درآمد احتمالی دیگر است. لم گفت که اگرچه Colossal فناوری‌های حفاظتی خود را به‌صورت رایگان در اختیار دولت‌ها قرار می‌دهد، اما برخی کشورها از این شرکت درخواست کمک برای حفظ گونه‌های در معرض خطر کرده‌اند. همچنین برخی دولت‌ها در حال بررسی پروژه‌های احیای گونه‌های منقرض‌شده‌ای هستند که برای مردمشان ارزش فرهنگی و گاهی اوقات معنوی دارند.

اگر Colossal بتواند گونه‌های منقرض‌شده را با موفقیت احیا کرده و به اکوسیستم‌های مربوطه بازگرداند، انتظار دارد از طریق فروش اعتبارات تنوع زیستی درآمدزایی کند. این اعتبارات، مکانیزمی مبتنی بر بازار هستند که شباهت زیادی به اعتبارات کربنی دارند.

لم اظهار داشت که هر سه منبع درآمد این شرکت — فناوری، همکاری با دولت‌ها و اعتبارات تنوع زیستی — می‌توانند سالانه میلیاردها دلار درآمد مکرر ایجاد کنند و این موضوع پتانسیل اقتصادی کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت این شرکت را به‌خوبی نشان می‌دهد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *