
در نشست تخصصی با محوریت نوآوری و توسعه اکوسیستم استارتاپی مدیران ارشد زرینپال و شرکتهای زیرمجموعه آن با تأکید بر نقش سرمایهگذاری هوشمند، از برنامههای جدید خود برای حمایت از کسبوکارهای نوپا و فناوریهای نوین رونمایی کردند.
نخستین سخنران علی امیری، رئیس هیئتمدیره زرینپال، از تحول در استراتژیهای سرمایهگذاری این شرکت خبر داد و تأکید کرد: زرین پلاس تمرکز خود را روی سرمایهگذاری روی افراد بهجای صرفاً کسبوکارها قرار داده است.
امیری با اشاره به همکاری مشترک با پاکار اظهار داشت: «ما به دنبال شکلدهی به هر کسبوکاری هستیم و میخواهیم با همان آدمها و ابزارهای ابتدایی، مثل بیل و کلنگ، استارتاپهای نوپا را بسازیم.»
وی همچنین از پروژههای داخلی مانند زرین دکس برای رمزارزها، نئوزرین در زمینه بانکداری باز، زرین اکسپرس برای ایجاد مارکتپلیس، و زرین کلود برای حمایت از کسبوکارهای بالغ خبر داد.
به گفته امیری، طرحهای تأمین مالی جمعی برای کسبوکارهایی با سابقه سه ساله و بودجه تا ۱۵۰ میلیارد تومان طراحی شده است.
مصطفی امیری: اثبات جایگاه زرینپال در فضای رقابتی
مصطفی امیری، مدیرعامل زرینپال، در این نشست داستان پر فراز و نشیب این مجموعه برای تثبیت جایگاه این شرکت در سالهای ۹۴ و ۹۵ که طی ۵ سال آینده، گفت و توضیح داد: حالا این ما میتوانیم سهم بیشتری از بازار به دست آوریم چراکه تکنولوژی باید فضای خودش را در یک محیط پرآشوب باز کند و میتواند فراتر از یک ماشین عمل کرده و به اجتماع حس مثبت برگرداند.
امیری یکی از اهداف استراتژیک زرینپال را حضور کسبوکارهای ایرانی در بازارهای خارجی دانست و گفت: با نگاهی به تحولات منطقه باید برنامههای ما به به سمت کسبوکارهای بالغتر و تقویت گروه نوآوری فناوری زرین باشد.
مرتضی دانش: زیتک در قلب نوآوری زرینپال
مرتضی دانش، مدیرعامل زیتک، از نقش این شرکت در تزریق نوآوری به استراتژیهای زرینپال سخن گفت.
وی با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری هوشمند توضیح داد: این مدل سرمایهگذاری صرفاً تزریق پول نیست، بلکه فراهم کردن بازار و شبکه ارتباطی برای استارتاپها را نیز شامل میشود.
دانش خاطرنشان کرد: زیتک در دو سال گذشته به ۱۱ شرکت نوپا با ارزشی بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری کرده است که این اقدام موجب ایجاد ۲۴۰ فرصت شغلی شده است.
مدیرعامل زیتک اظهار کرد:هر سرمایهگذاری استارتاپی از خروج ۱ تا ۳ نیروی متخصص جلوگیری میکند.
اهداف زیتک برای سال آینده شامل:
• رشد و نوآوری در هر گام
• سرمایهگذاری هوشمند
• استفاده از شبکه گسترده زرینپال
• گسترش سرمایهگذاری در فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعیو رمزارزها
دانش همچنین از همکاری با نهادهای دولتی برای حمایت از پروژههای پایدار و ایجاد اکوسیستم استارتاپی قدرتمند بهویژه در حوزه فینتک خبر داد.
علیرضا دارستانی: شاپینو، رهبر آینده بازار پوشاک آنلاین
علیرضا دارستانی، مدیرعامل شاپینو، در این نشست اعلام کرد: این استارتاپ بهعنوان اولین موتور جستجوی هوشمند پوشاک در ایران، قصد دارد رهبر بازار خرید آنلاین پوشاک شود.
دارستانی با تاکید بر اهمیت به کارگیری هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی میتواند تجربه خرید را متحول کند و این شرکت تمرکز ویژهای بر جستجوهای توصیفی و تصویری دارد.
در همین راستا مدیرعامل شاپینو ادامه داد: با تحلیل رفتار مشتریان و فروشندگان و استفاده از ابزارهای AI، چالشهایی مثل پراکندگی فروشگاهها و عدم شفافیت قیمتها را حل خواهیم کرد.
دارستانی همچنین از جذب سرمایهگذاری از یکتانت در دیماه ۱۴۰۰ و دومین راند سرمایهگذاری از زیتک خبر داد. به گفته او، شاپینو اکنون بیش از ۶۰۰ هزار کاربر ماهانه و ۱۵۰۰ فروشگاه فعال دارد و برندهای معتبری مانند گراد، مارال چرم، تولیکا، شیکو، و آلما جین در این پلتفرم حضور دارند.
این نشست نشاندهنده عزم جدی زرینپال و شرکتهای زیرمجموعه آن برای تقویت اکوسیستم استارتاپی ایران بود. با تمرکز بر سرمایهگذاری هوشمند، گسترش نوآوری و حمایت از فناوریهای نوین، زرینپال در مسیر ایجاد تحول در بازار فینتک و استارتاپی ایران قدم برمیدارد. از سوی دیگر، استارتاپهایی مانند شاپینو نشان میدهند که آینده تجارت الکترونیک ایران به سمت استفاده از هوش مصنوعی و تحلیل دادههای مشتری پیش میرود.
برنامههای آتی این مجموعهها نویدبخش شکلگیری یک اکوسیستم پویا، با ظرفیتهای رشد پایدار و ایجاد اشتغال در سطح ملی و بینالمللی است.