رپرتاژ

چگونه می‌توان بیمه بدنه را بعد از تصادف استفاده کرد؟

بیمه بدنه خودرو از مهم‌ترین انواع بیمه‌ها برای مالکان خودرو است که در مقابل خسارات ناشی از تصادف، حوادث طبیعی یا آسیب‌های واردشده به خودرو، پوشش مالی ارائه می‌دهد. با توجه به اینکه تصادفات و حوادث غیرمترقبه ممکن است در هر زمانی رخ دهند، داشتن بیمه بدنه مناسب برای محافظت از خودروی شما بسیار ضروری خواهد بود. اما پرسش اصلی این است که در صورت بروز حادثه و آسیب به خودرو، چگونه می‌توان از بیمه بدنه استفاده کرد؟ به منظور پاسخ به این پرسش با ما همراه باشید تا ببینیم چگونه باید از بیمه بدنه استفاده کرد.

نحوه استفاده از بیمه بدنه در تصادفات رانندگی

یکی از مهم‌ترین شرایط استفاده از بیمه بدنه، تصادفات رانندگی است. اگر در تصادفی دخیل باشید و خودروی شما آسیب ببیند، بیمه بدنه می‌تواند جبران خسارت‌ها را بر عهده بگیرد؛ اما نحوه استفاده از این بیمه به نوع تصادف و وضعیت طرفین بستگی دارد. به‌طور کلی، چهار حالت اصلی وجود دارند که هریک نحوه استفاده از بیمه بدنه را متفاوت می‌کنند:

بیمه‌گذار در تصادف بی‌تقصیر باشد.

اگر شما در تصادف مقصر نباشید و طرف مقابل در تصادف، مسئول آسیب واردشده باشد، می‌توانید خسارت را از طریق بیمه شخص ثالث آن راننده جبران کنید. با این حال، اگر راننده مقصر به هر دلیلی قابل‌شناسایی نباشد یا دسترسی به او دشوار باشد، بیمه بدنه شما می‌تواند برای جبران خسارت وارد عمل شود. در این شرایط، شما به جای بیمه شخص ثالث طرف مقابل، از پوشش بیمه بدنه خود استفاده خواهید کرد.

بیمه‌گذار در تصادف مقصر باشد.

در صورتی‌که خود شما مقصر حادثه باشید، بیمه شخص ثالث به هیچ وجه برای پرداخت خسارت خودرو شما قابل‌استفاده نیست؛ زیرا این بیمه تنها به پوشش خسارات طرف مقابل می‌پردازد. در این حالت، تنها گزینه شما برای جبران خسارت‌ها، بیمه بدنه خودروی شماست. در واقع، بیمه بدنه به‌عنوان پوشش اختیاری، آسیب‌های خودروی شما را در صورتی‌که خودتان مقصر باشید، جبران می‌کند.

راننده مقصر متواری باشد.

یکی دیگر از شرایطی که ممکن است در آن از بیمه بدنه استفاده کنید، زمانی است که راننده مقصر تصادف از محل حادثه فرار کند. در این صورت، به دلیل نبود دسترسی به راننده مقصر نمی‌توانید از بیمه شخص ثالث او استفاده کنید. بنابراین، بیمه بدنه شما می‌تواند جبران خسارت‌ها را به عهده بگیرد.

تصادف با جسم ثابت

در صورتی‌که تصادف شما با جسم ثابت مانند دیوار، درخت یا هر شیء غیرمتحرک دیگری باشد، این نیز از پوشش‌های بیمه بدنه است. در این حالت نیازی به حضور شخص ثالث نیست و شما تنها باید خسارت‌های واردشده به خودروی خود را به مرکز پرداخت خسارت شرکت بیمه خود گزارش دهید.

دریافت خسارت از بیمه بدنه و نیاز به گزارش پلیس

دریافت خسارت از بیمه بدنه و نیاز به گزارش پلیس

از پرسش‌های رایج در خصوص استفاده از بیمه بدنه این است که آیا دریافت خسارت نیاز به گزارش پلیس یا کروکی دارد یا خیر. در واقع، نیاز به گزارش پلیس به شرایط تصادف و نوع حادثه وابسته است. به‌طور کلی، در موارد زیر نیاز به گزارش پلیس یا کروکی وجود دارد:

  • تصادفات با تخلف‌های واضح: اگر تصادفی به دلیل تخلفات رانندگی نظیر عبور از چراغ قرمز یا سرعت غیرمجاز رخ داده باشد، برای اینکه بیمه بدنه شما بتواند خسارت را پرداخت کند، باید پلیس به محل حادثه بیاید و کروکی تنظیم کند.
  • تصادف با وسایل نقلیه سنگین: اگر تصادف شما با وسیله نقلیه سنگینی مانند کامیون، اتوبوس یا مینی‌بوس رخ داده باشد، برای دریافت خسارت از بیمه بدنه، گزارش پلیس ضروری است.
  • اگر طرفین تصادف اختلاف دارند: اگر در تصادف، مقصر بودن رانندگان مشخص نباشد یا یکی از رانندگان فاقد گواهینامه باشد، وجود کروکی پلیس برای ارزیابی دقیق خسارت و پرداخت غرامت از بیمه بدنه لازم است.
  • در تصادفات بین دو خودرو: اگر شما با خودرویی تصادف کرده باشید که راننده آن از شهری دیگر باشد، برای درخواست خسارت از بیمه بدنه ممکن است نیاز به کروکی پلیس داشته باشید.

البته، در بسیاری از تصادفات که خسارت جانی نداشته باشد و طرفین در مقصر بودن توافق داشته باشند، نیازی به گزارش پلیس نیست. در این شرایط تنها کافی است که هر دو راننده، گواهینامه معتبر و بیمه‌نامه شخص ثالث معتبر داشته باشند.

مراحل دریافت خسارت از بیمه بدنه بعد از تصادف

در صورتی‌که پس از استعلام و تمدید بیمه بدنه انواع خودرو قصد دارید تا پس از تصادف برای دریافت خسارت اقدام کنید، باید بگوییم که بعد از وقوع تصادف و آسیب به خودرو، برای دریافت خسارت از بیمه بدنه لازم است که ابتدا تصادف را به پلیس گزارش دهید. شما تنها ۵ روز فرصت دارید تا این کار را انجام دهید. در صورتی‌که نیاز به کروکی باشد، پلیس باید این گزارش را تهیه کند.

پس از گزارش تصادف باید به مرکز خسارت شرکت بیمه خود بروید و پرونده تشکیل دهید. برای این کار، مدارک مختلفی نظیر بیمه‌نامه، گزارش پلیس، کارت شناسایی و سند مالکیت خودرو مورد نیاز هستند. در مرحله بعدی، کارشناسان بیمه وارد عمل می‌شوند و خسارت‌های خودروی شما را ارزیابی می‌کنند. این ارزیابی معمولا شامل بررسی آسیب‌های بدنه، سیستم‌های فنی و قطعات خودرو هستند.

پس از ارزیابی، خودرو شما باید برای تعمیرات به پارکینگ یا تعمیرگاه مجاز بیمه منتقل شود. در این مرحله، تعمیرات خودرو طبق ارزیابی‌ها انجام می‌گیرد. ممکن است نیاز باشد که قطعات تعویض شوند یا خودرو به تعمیرات اساسی نیاز داشته باشد.

پس از اتمام تعمیرات، خودرو دوباره مورد بررسی قرار می‌گیرد و اگر تمام خسارت‌ها برطرف شده باشند، شرکت بیمه مبلغ خسارت را به شما پرداخت می‌کند. در برخی از شرکت‌ها، این مبلغ به‌صورت چک غرامت به شما تحویل داده می‌شود. لازم به ذکر است که پس از استفاده از بیمه، در صورتی‌که استعلام تخفیف بیمه را انجام دهید، می‌بینید که تخفیف شما کاهش یافته است.

مدارک لازم برای دریافت خسارت بیمه بدنه

مدارک لازم برای دریافت خسارت بیمه بدنه

برای دریافت خسارت از بیمه بدنه باید مدارک مختلفی را به مرکز خسارت ارائه دهید. از مهم‌ترین این مدارک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اصل و کپی بیمه‌نامه بدنه به همراه الحاقیه‌ها
  • اصل و کپی بیمه‌نامه شخص ثالث
  • اصل و کپی گواهینامه راننده مقصر
  • اصل و کپی سند مالکیت خودرو
  • اصل و کپی سند سبز خودرو
  • اصل و کپی کارت ملی بیمه‌گزار و راننده خودرو
  • گزارش مقامات انتظامی در صورت نیاز

این مدارک برای بررسی دقیق‌تر و تعیین میزان خسارت و مسئولیت‌ها مورد نیاز هستند. همچنین، اگر پرسش شما این است که « کدام شرکت بهترین خدمات بیمه شخص ثالث و بدنه را ارائه می‌دهد؟ »، باید بگوییم که با مطالعه مطالب مقایسه‌ای می‌توانید بهترین شرکت بیمه را پیدا کند.

حرف آخر

در این مطلب به این پرسش مهم پاسخ دادیم که چگونه می‌توان بیمه بدنه را بعد از تصادف استفاده کرد؟ همچنین، به بررسی تمامی جوانب استفاده از بیمه بدنه پس از تصادف پرداختیم. آشنایی با مراحل، مدارک و شرایط لازم برای دریافت خسارت به شما کمک خواهد کرد تا در صورت وقوع حادثه، با خیالی آسوده از پوشش بیمه بدنه استفاده کنید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *