
مراسم اختتامیه اینوتکس ۲۰۲۵ نمایشگاه بینالمللی فناوری و نوآوری، پس از چهار روز فعالیت مستمر، عصر روز دوازدهم اردیبهشتماه با حضور فعالان زیستبوم نوآوری در پارک فناوری پردیس برگزار شد. در این رویداد، شرکتها، سرمایهگذاران، پژوهشگران، دانشجویان و مسئولان داخلی و بینالمللی گرد هم آمدند تا تازهترین دستاوردهای فناورانه را به اشتراک بگذارند و فرصتهای همکاری مشترک را بررسی کنند.
در آغاز اختتامیه اینوتکس ۲۰۲۵، مهدی صفارینیا، رئیس پارک فناوری پردیس، گزارشی از روند برگزاری این رویداد و دستاوردهای آن ارائه داد. او با اشاره به اهداف پارک، بر تجاریسازی و تولید محصولات رقابتپذیر تأکید کرد و اعلام کرد تاکنون سه و نیم میلیارد دلار سرمایهگذاری از سوی بخش خصوصی در این پارک صورت گرفته است. به گفته او، بخش خصوصی موفق شده ۴۰۰ هزار متر مربع فضای تحقیقاتی و فناوری در پارک ایجاد کند و بیش از ۹ هزار نفر در مجموعههای مستقر در پارک مشغول فعالیت هستند. همچنین شرکتهای این پارک موفق به صادراتی به ارزش ۳۴۰ میلیون یورو شدهاند.
رئیس پارک فناوری پردیس همچنین اعلام کرد که تاکنون ۲۵۰۰ محصول دانشبنیان در این پارک تولید شده که تنها در یک سال گذشته توانستهاند از خروج ۷۰۰ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری کنند. او همچنین به واگذاری برخی پروژههای ملی و بینالمللی به این پارک اشاره کرد و از «فنبازار ملی ایران» و شبکه تبادل فناوری میان هشت کشور اسلامی بهعنوان نمونههایی از این مسئولیتها نام برد.
صفارینیا یکی از برنامههای برجسته پارک را برگزاری المپیک فناوری معرفی کرد. به گفته او، دومین دوره این رویداد در سال جاری برگزار میشود. دوره نخست این المپیک بر محورهایی همچون هوش مصنوعی، رباتیک، پهپاد و برنامهنویسی متمرکز بود، در حالی که در دوره جدید، رویکرد بینالمللی پررنگتری دنبال خواهد شد.
در بخش نمایشگاهی اینوتکس ۲۰۲۵، ۴۵۰ غرفه برپا شده بود و رویداد با رویکرد شبکهسازی و جذب سرمایهگذاری برگزار شد. در همین راستا، شش رویداد تقاضامحور در حوزههای شیمیایی، الکترونیک، لوازم خانگی و نفت و گاز برگزار شد و ۲۵۰ جلسه سرمایهگذاری میان شرکتها و سرمایهگذاران برگزار شد. از دیگر دستاوردهای مهم این دوره، انعقاد شش توافقنامه بینالمللی به ارزش دو میلیون دلار بود.
همچنین مسابقه استارتاپی این رویداد نیز در روز پایانی به پایان رسید و برترین تیمها معرفی و تقدیر شدند. یکی دیگر از بخشهای ویژه امسال، تور دانشجویی بود که طی آن ۳۶۰۰ دانشجو از ۵۴ دانشگاه کشور از نمایشگاه بازدید کردند.
در ادامه مراسم اختتامیه اینوتکس ۲۰۲۵، آندری فورسنکو، دستیار ویژه نوآوری و فناوری رئیسجمهور روسیه، با اشاره به پیشرفتهای پارک فناوری پردیس، این نمایشگاه را بستری برای گفتوگوهای فناورانه میان کشورها و بررسی چالشهای مشترک دانست. او بر اهمیت سرمایهگذاری مالی و انسانی برای توسعه فناوریهای نوین بهمنظور حل مسائلی همچون امنیت، مسکن و غذا تأکید کرد و همچنین حفاظت از منابع طبیعی را سرمایهای برای آینده دانست.
در حاشیه اختتامیه اینوتکس ۲۰۲۵، تفاهمنامه همکاری میان پارک فناوری پردیس و هلدینگ دادهورزی سداد به امضا رسید. همچنین از پوستر اینوتکس ۲۰۲۶ رونمایی شد و جوایز بخشهای مختلف رویداد به برندگان اهدا شد.