اخبار استارتاپی

بی‌رونقی شرکت های دانش بنیان در حوزه‌های علوم انسانی و هنر

مدیر پارک علم و فناوری مدرس در مورد اولویت شرکت های دانش بنیان در این پارک گفت: دانشگاه تربیت مدرس ظرفیت خوبی در زمینه هنر، علوم انسانی، کشاورزی و فناوری اطلاعات دارد و شرکت های فعال در این زمینه‌ها برای استقرار در پارک اولویت دارند.

پارک های علم و فناوری محیط‌هایی مناسب برای استقرار شرکت های فناور کوچک و متوسط، واحدهای تحقیق و توسعه صنایع و مؤسسات پژوهشی هستند که در تعامل سازنده با یکدیگر و دانشگاه‌ها به فعالیت‌های فناوری اشتغال دارند.

مهم‌ترین فعالیت‌های پارک های علم و فناوری شامل: بازارسنجی، ایده‌پردازی، پژوهش علمی، طراحی مهندسی، نمونه سازی، طراحی صنعتی، استانداردسازی، تدوین دانش فنی، ثبت مالکیت فکری، تجاری سازی، فروش و پشتیبانی های بعدی برای تحقق محصولات فناوری در عرصه تولید صنعتی همچنین عرضه سایر خدمات تخصصی است.

اکنون ۱۹۰ مرکز رشد و ۴۳ پارک علم و فناوری در سراسر کشور وجود دارد و در این پارک ها ۴۴۰۰ شرکت مستقر و از این تعداد ۳۷۰۰ شرکت دانش بنیان بوده، همچنین ۴ هزار و ۷۱۶ واحد فناور در پارک ‌های علم و فناوری و مراکز رشد مستقر هستند.

دانشگاه تربیت مدرس دانشگاهی جامع است که در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می‌پذیرد و اولین هدف آن تربیت استاد برای رشته‌های مختلف و تدریس در دانشگاه‌های متفاوت بود. پارک علم و فناوری مدرس وابسته به این دانشگاه از مدت‌ها قبل تاسیس شده، از نظر فضای جغرافیایی دارای دو پردیس پژوهش و پردیس بابایی است و مراکز رشد نیز در ساختمانی در امیرآباد مستقر هستند، شهریور گذشته دکتر مسعود ابراهیمی جایگزین فتح الله امی ریاست پیشین این پارک شد.

دکتر ابراهیمی در مورد تاریخچه این پارک توضیح داد: پارک مدرس حدودا از سال ۸۱ تاسیس شده ولی به دلیل کم بودن بودجه های پارک زیاد فعال نبوده و حدود ۲۰ شرکت در پارک داریم که نیمی از آنها دانش بنیان شده اند و بقیه واحد فناور هستند.

وی خاطرنشان کرد: افزون بر این، ماموریت دانشگاه تربیت مدرس از بدو تاسیس در سال ۱۳۶۰ تربیت استاد بود و به همین دلیل از حوزه کسب و کار و شرکت داری فاصله گرفته است.

«ولی امروز این ماموریت را دانشگاه‌های دیگر هم انجام می‌دهند و در مقطع دکترا همه دانشگاه‌ها دانشجو دارند، بنابراین با توجه به حضور دیگر دانشگاه‌ها، این فضا برای دانشگاه به عنوان یک ماموریت وجود ندارد و مجموعه دانشگاه به این جمع بندی رسیده اند که باید به سمت کارافرینی و کارهای جوابگویی صنعت و جامعه پیش بروند».

دکتر ابراهیمی ادامه داد: ما برای توسعه پارک قصد داریم به بودجه های دولتی و بودجه دانشگاه وابسته نباشیم و برای سرمایه گذاری هم در زیرساخت های پارک و هم در شرکت هایی که در مجموعه پارک حضور دارند از بخش خصوصی کمک بگیریم.

هنر، علوم انسانی ، کشاورزی و فناوری اطلاعات در اولویت

استادیار دانشکده مکانیک دانشگاه تربیت مدرس در مورد اولویت‌های جذب شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور در این پارک نیز اظهار داشت: در حال بررسی و رایزنی هستیم، به همین دلیل هم شرکت‌های موجود و هم شرکت‌های متقاضی که قصد دارند وارد پارک شوند، باید به طور کلی دسته‌بندی شده و بر اساس آن به زیرشاخه‌هایی مشخص برسیم.

وی با اشاره به توصیه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر ماموریت‌گرایی دانشگاه‌ها و پارک های علم و فناوری افزود: در حال شناسایی پتانسیل‌های شرکت‌ها و دانشگاه هستیم تا یک یا چند ماموریت مشخص برای دانشگاه تعیین کنیم؛ از آنجا که دانشگاه تربیت مدرس پتانسیل زیادی در حوزه هنر، علوم انسانی، فناوری اطلاعات و کشاورزی دارد پارک علم و فناوری مدرس در موقعیت مناسب‌تری برای جذب شرکت های دانش بنیان فعال در این حوزه هاست.

وی در پاسخ به این سوال که چرا معمولا شرکت های دانش بنیان در حوزه‌های علوم انسانی و هنر نتوانسته اند رونق بگیرند، گفت: دیدگاه مثبتی راجع به نحوه‌‌ی ایجاد کسب و کار با رشته‌های مرتبط با حوزه‌های علوم انسانی و هنر شکل نگرفته است؛ اما در واقع این رشته‌ها را می‌توان در رشته‌های مهندسی آورد و در همکاری با هم محصولاتی را که حاصل یک کار مهندسی است، ولی ذائقه‌های هنر و مباحث روانشناختی در آن دیده نشده با این مباحث ترکیب کرد تا این حوزه هم فعال شود.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

یک نظر

  1. کپی کردن اظهار نظر دیگران راحته ولی اجرا و عملیاتی کردن ایده و فکر در حیطه هنر ، مرد راه می خواد .
    کار هر بز نیست خرمن کوفتن ، گاو نر می خواهدو مرد کهن !
    پایدار باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *