به گزارش اکوموتیو، به نقل از بنیاد ملی نخبگان، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری در همایش «نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در توانافزایی زنان» که با حضور محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، معصومه ابتکار برگزار شد، ایجاد زیستبوم کارآفرینی و نوآوری را مهمترین لازمهی بهرهمندی از توانمندی و استعدادهای بانوان در عرصهی اقتصاد دانشبنیان دانست و گفت: در این زیستبوم که با حضور و نقشآفرینی بخش خصوصی در سرمایهگذاری بر روی ایدههای نوآورانه و کسب و کارهای دانشبنیان بانوان شکل میگیرد، توانمندی زنان در توسعه اقصاد دانشبنیان شکوفا میشود.
ستاری، به ظرفیت منحصربهفرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در شکلگیری کسب و کارهای دانشبنیان و استارتاپی بانوان اشاره کرد و گفت: حوزه ICT بستری مساعد است که فارغ از نگرشهای پیشین به توانمندی زنان در حوزه نوآوری و بر پایه هوش، کارآمدی و نوآوری فضای جدیدی برای حضور زنان در میدان کارآفرینیدانشبنیان باشد.
وی ادامه داد: فناوری اطلاعات و ارتباطات ضمن آنکه بستری مساعد است تا کارآفرینی زنان در حوزه فناوری رنگ واقعیت بگیرد، زمینهساز اشتغال بانوان که سهمی ۵۵درصدی از فارغالتحصیلان علوم کامپیوتر را به خود اختصاص دادهاند در زیستبوم کارآفرینی و نوآوری کشور است.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری با تأکید بر ضرورت حمایت سرمایهگذاران بخش خصوصی از استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان بانوان گفت: باید تلاش کنیم تا ضمن ایجاد زمینه حضور زنان سرمایه گذار خطرپذیر در عرصه دانشبنیان از یک سو، فضا را برای تغییر نگرش سرمایهگذاران بخش خصوصی به نوآوریهای زنان و اعتماد به آنان برای سرمایهگذاری فراهم کنیم.
وی افزود: علاوه بر فناوری اطلاعات و ارتباطات، بسیاری از حوزههای فناوری و کسب و کار، میدان ویژه نقشآفرینی زنان بهشمار میرود که حضور مؤثر زنان در این عرصهها منوط به شکلگیری محیط مساعد برای کسب و کار آنان است.
رئیس ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان حضور مؤثر زنان در عرصه مدیریت بیش از ۳۵۰ شرکت دانشبنیان را معیاری برای کارمدی و ضرورت مساعدسازی فضا برای حضور آنان در این عرصه عنوان کرد و گفت: در حال حاضر بانوان در عرصه مدیریت شرکتهای دانشبنیان نقشی ۲۵ درصدی دارند. اما برای پررنگ تر شدن حضور آنان باید زمینههای مساعد حضور در این فضا که از حال و هوای استخدامی و کارمند متفاوت است، ایجاد شود.
وی با اشاره به چالشهای حضور زنان در عرصه کسب و کار گفت: یک زن نخست برای حضور در فضا کسب و کار و تحقق ایدههای نوآورانه خود با چالشهای متعددی مواجه است از جمله آنکه نخست باید توانمندیای خود را به فرهنگ حاکم بر این فضا اثبات کند، بر همین مبناست که ۵ تا ۱۰ درصد ایدههای استارتاپی که سرمایه جذب کردهاند مربوط به بانوان است و تنها ۱۰ درصد درآمدهای حاصل از استارتاپها به این کسب و کارها تعلق دارد.
ستاری همچنین به نقش زنان در تحصیلات دانشگاهی اشاره کرد و گفت:در حالی که بیش از ۵۰ درصد از ورودیهای کنکور سراسری بانوان هستند ۴۹ درصد از خروجی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور به زنان کشور اختصاص دارد و بر همین اساس باید زمینه حضور در عرصه کسب و کار فراهم شود.
نشست «نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در توانافزایی زنان» با حضور سورنا ستاری معاون علمی فناوری رییس جمهوری معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و جمعی از کارشناسان و مدیران ارشد کشوری و بانوان فعال در حوزه مدیریت و اشتغال برگزار شد.