اخبار استارتاپی

ایجاد پلتفرم سرمایه‌گذاری نوآفرین

پلتفرم سرمایه‌گذاری استارت‌‌‌آپ‌ها به عنوان یکی از ۶ طرحی که به زودی در سامانه نوآفرین به بهره‌برداری می‌رسد و امکان دسترسی بهتر شرکت‌های نوپا را به سرمایه‌گذاران این حوزه فراهم می‌کند.

«سعید روشنی» مجری طرح ایران نوآفرین در حاشیه مراسم اتصال یکی از سرویس های شرکت «سداد» به سامانه ایران نوآفرین و امضای تفاهم نامه میان این شرکت و سازمان فناوری اطلاعات برای ارائه خدمات کیف پول الکترونیکی روی سامانه نوآفرین گفت: «برای ایجاد این پلتفرم کنسرسیومی از سرمایه گذاران این حوزه تشکیل و شرکت های نوآفرینی نیز که درخواست جذب سرمایه دارند از طریق این پلتفرم در خواست خود را ارائه می دهد و از سوی دیگر شرکت های سرمایه گذار و VCهایی که جزو کنسرسیوم سرمایه گذاری نوآفرین هستند آنها را انتخاب می کنند.»

او تاکید کرد که این پلتفرم ارتباطی با صندوق سرمایه گذاری که در طرح نوآفرین به آن اشاره شده ندارد؛ بلکه این فقط بستری است تا سرمایه گذاران و شرکت‌های نوپا را به یکدیگر متصل کند.

او با اشاره به پیشرفت پروژه نوآفرین طی ۷ ماه گذشته گفت: «در این دوره زمانی ۷ ماهه تقریبا هزار و ۴۸۶ تیم نوپا و ۲۸۳ تیم رشد یافته عضو سامانه نوآفرین شده‌اند همچنین هزار و ۸۷۱ یک شرکت و ۹۲ سرمایه‌گذار در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند.»

سامانه نوآفرین مرداد ماه سال جاری پس از ابلاغ طرح نوآفرین توسط دولت در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری رونمایی شد. در نسخه اولیه این طرح و در ابتدا علاوه بر اینکه امکان ثبت‌نام برای شرکت‌ها و تیم‌های استارت آپی فراهم بود، این سامانه به سامانه پیشخوان مجوزهای وزارت اقتصاد نیز متصل بود. حال در نسخه دوم این سامانه سرویس‌های دیگری نیز روی آن قرار گرفته است.

از اولین سرویس‌هایی که روی نسخه دوم این سامانه قرارگرفته است می‌توان به امکان ارائه درگاه بانکی سداد به تیم‌های ثبت‌نام شده در سامانه نوآفرین اشاره کرد. طبق گفته روشنی ارائه خدمات پرداخت یکی از ملزومات شرکت‌های نوپا است. از همین رو افرادی و تیم‌های نوپایی که در این سامانه ثبت‌نام و کد ۱۰ رقمی نوآفرین خود را دریافت کرده باشند، پس از استعلام از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی، اطلاعاتشان برای دریافت درگاه پرداخت به سداد نیز ارسال می‌شود.

توافق مشابهی نیز پیش از این میان مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و سداد امضا شده بود تا طبق آن پس از دریافت نماد اعتماد امکان ثبت درخواست برای دریافت درگاه پرداخت الکترونیک سداد فراهم شود. مدیرعامل شرکت پرداخت الکترونیکی سداد نیز در این مراسم به این تفاهم‌نامه اشاره کرد و گفت همکاری مشابهی نیز برای ارائه درگاه پرداخت با مرکز توسعه تجارت الکترونیکی انجام می‌شود.

طرح‌های پیش رو

مجری طرح نوآفرین تاکید کرد که علاوه بر اینکه نسخه دوم نوآفرین به سامانه درخواست مجوزهای وزارت اقتصاد متصل است و افراد می‌توانند با ثبت‌نام در نوآفرین فرایندهای دریافت مجوز خود را نیز از طریق یک پنجره دریافت کنند، اتصال این سامانه با پست‌بانک، سداد و شرکت پست فراهم شده است.

روشنی اعلام کرد یکی از طرح‌هایی که به زودی از آن رونمایی خواهد شد تخصیص کدپستی به تیم‌های فعال در فضای کار اشتراکی است. به گفته او مقدمات اولیه اجرای این طرح فراهم شده و امکان صدور کدپستی هم‌اکنون وجود دارد و طی چند روز آینده این طرح نیز رونمایی عمومی می‌شود.

او گفت که در نظر دارند طی دوره‌های زمانی یک هفته تا ۱۰ روز به تدریج ۶ سرویس مختلف را که در سامانه نوآفرین ارائه می‌شود را معرفی کنند.

او از اتصال به سامانه «سرباز ماهر» به عنوان یکی از طرح‌های قابل توجه نام برد که از طریق آن شرکت‌های نوآفرین نیز می‌توانند مانند شرکت‌های دانش بنیان اقدام به جذب سرباز کنند. همچنین طبق گفته روشنی ایجاد یک موتور جست‌وجوی پیشرفته روی دیتا بیس این سامانه یکی از نیازهای اصلی سامانه نوآفرین به شمار می‌آید. او اعلام کرد که این موتور جست‌وجو هم‌اکنون طراحی شده است و در مرحله پیاده‌سازی قرار دارد و این طرح نیز جزو طرح‌هایی است که درآینده معرفی خواهند شد.

او همچنین اعلام کرد که آنان برای سامانه نوآفرین در حال ساخت یک سامانه ارائه تقاضای مجازی هستند تا از طریق آنها دولت‌ها یا شرکت‌های بزرگ نیازهای خود را مطرح کنند و استارتاپ ها و شرکت‌های نوپایی که قادر به ارائه آن سرویس هستند، سرویس مرتبط را به صورت مجازی به آنها ارائه دهند.

مجری طرح نوآفرین یکی از رویاهای آتی این سامانه را دریافت تمامی خدمات دولتی توسط شرکت‌های نوپا با گرفتن یک کد ۱۰ رقمی نوآفرین عنوان کرد.

اولین تفاهم

سداد و سازمان فناوری اطلاعات برای تکمیل سرویس‌های ارائه شده روی سامانه نوآفرین اقدام به امضای یک تفاهم‌نامه همکاری برای ایجاد یک کیف‌پول روی این سامانه کردند.

در مراسم امضای این تفاهم‌نامه مدیرعامل شرکت پرداخت الکترونیکی سداد علاوه بر معرفی این شرکت اظهار امیدواری کرد که با توجه به زیرساخت‌هایی که در اختیار پرداخت الکترونیکی سداد قرار دارد امکان ارائه کیف پول الکترونیکی روی این سامانه وجود داشته باشد.

«محمد مهدی صادق» مدیرعامل شرکت پرداخت الکترونیکی سداد یکی از اهداف این شرکت را گسترش خدمات کیف پول این شرکت (ایوا) اعلام کرد. او گفت باید بخشی از پرداخت‌های خرد آنلاین را به سمت پرداخت‌های آفلاین هدایت کنیم از همین رو در حال گسترش خدمات کیف‌ پول خود و امکان استفاده از آن در بخش‌های مختلف از جمله حمل و نقل عمومی و پارکینگ‌ها و همچنین مراکز خرید فراهم کنیم.

«امیر ناظمی» رئیس سازمان فناوری اطلاعات نیز در مراسم امضا این تفاهم‌نامه گفت: «امروز علاوه بر اینکه از امکان استفاده درگاه پرداخت الکترونیکی سداد رونمایی کردیم تفاهم‌نامه‌ای امضا خواهیم کرد تا براساس آن امکان استفاده از کیف‌پول الکترونیکی سداد برای شرکت‌های نوپا نیز فراهم شود.» ناظمی ادامه داد: «اگر امکان استفاده از کیف پول واحد در اپ های مختلف وجود داشته باشد مردم ساده‌تر فعالیت‌های پرداختی خود را انجام می‌دهند.»

او با اشاره به اینکه طرح نوآفرین یک تغییر رویکرد در دولت است گفت: «در این طرح رویکر مجوز محور دولت به سمت رویکرد مشوق محور تغییر کرده است.» ناظمی تاکید کرد که هیچ شرکت نوپایی مجبور به ثبت‌نام در سامانه نوآفرین نیست؛ اما اگر می‌خواهند از مشوق‌های مالیاتی و بیمه‌ای استفاده کنند و از بسیاری از خدمات دولتی بهره‌برند می‌توانند وارد این سامانه شوند و ثبت‌نام کنند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
منبع
پیوست
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *