در نشستی که امروز ۵ شنبه ۳۰ اردیبهشت در پارک علم و فناوری پردیس و در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۱ شکل گرفت، تفاهم نامه ای میان پارک فناوری پردیس و اداره کل تجهزات پزشکی و با هدف ارتقا همکاری میان این دو نهاد و افزایش کارایی شرکت های دانش بنیان میان مدیران پارک فناوری پردیس و مدیر کل تجهیزات پزشکی به امضا رسید.
در آن نشست مدیر کل تجهیزات پزشکی دکتر سعیدرضا شاهمرادی و همچنین آقای دکتر شانه ساز، معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو برگزار شد، مدیران شرکت ها در حوزه سلامت با محوریت تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی مشکلات و موانع پیش روی تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی را مطرح شد و بر اساس هماهنگی هایی که از پیش صورت گرفته بود و موانع و مشکلاتی که از پیش مطرح شده بود، متن تفاهم نامه ای تدوین شد که به رویت طرفین، یعنی پارک علم و فناوری پردیس و اداره کل تجهیزات پزشکی کشور رسید.
ساختار این تفاهم نامه به صورتی است که بخشی از وظایف اداره کل تجهیزات پزشکی، که در جهت صدور مجوزهای مربوطه برای تولیدکنندگان است، توسط ساختارهای خصوصی که چابکی مناسبی دارند و می توانند خدمات خوب و متنوعی ارائه بدهند، برون سپاری شود. مقرر شد بخش خصوصی بتوانند بازوی اجرایی اداره کل شده و هم در جهت ممیزی و ارزیابی و همچنین به شرکت هایی که تلاش می کنند مجوزهای مربوطه را از اداره کل دریافت کنند، مشاوره ارائه بدهند.
یکی از موضوعات دیگر این تفاهم نامه، بحث آموزش شرکت ها بود که بتوانند با کمترین مشکل مدارک و مستندات را تدوین کنند که بتوانند مجوزهای مد نظر را با کمترین مشکل دریافت کنند. موضوع دیگر، بحث ممیزی ارزیابی شرکت هایی است که به عنوان کارگزار اداره کل تجهیزات پزشکی بخواهند ایفای نقش کنند.
این شرکت ها حتما باید بر اساس استاندارها و الزامات اداره کل تجهیزات انتخاب شده، آموزش داده شوند و در نهایت بر عملکرد آنها نظارت کافی صورت بگیرد که خدماتشان را به شرکت های خصوصی تولیدکننده تجهیزات پزشکی ارائه بدهند.
از دیگر محورهای تفاهم نامه، ساخت آزمایشگاه های تخصصی است که مورد نیاز است. پارک علم و فناوری پردیس این موضوع را پیشنهاد داد و اعلام آمادگی کرد که از طریق بخش خصوصی، آزمایشگاه های مناسبی را در پارک علم و فناوری پردیس ایجاد کند که هم به شرکت های داخل پارک و هم به شرکت های دیگری که نیازمند این خدمات هستند ارائه خدمت کند.
اداره کل تجهیزات پزشکی نیز پذیرفت که مجوزهای لازم برای تاسیس و ایجاد آزمایشگاه ها را صادر کند تا بعضی از خدمات آزمایشگاه هایی که بعضا به راحتی به شرکت ها ارائه نمی شود، با ایجاد آزمایشگاه های تخصصی در پارک توسط شرکت های خصوصی، ارائه بشود.
نکته دیگری که در این تفاهم نامه ذکر شد، ارائه خدمت به شرکت های حوزه سلامتی است که توانستند مجوز دانش بنیان را اخذ کنند و پارک بتواند پلتفرمی داشته باشد که به شرکت های حوزه سلامتی که توانستند مجوز دانش بنیانی را اخذ کنند، خدمات تخصصی ارائه بدهند.
اداره کل تجهیزات پزشکی نیز پذیرفت که شرکت های فناور و دانش بنیانی که درخواست مجوز از اداره کل تجهیزات را دارند به پارک ارجاع داده، حمایت و معرفی کرده و تشویق کند که این شرکت ها به عضویت پارک در بیایند تا بتوانند خدمات کامل و جامعی را در پارک علم و فناوری پردیس دریافت کنند.