نمایشگاه دستاوردها و فناوریهای نظام سلامت در محل نمایشگاه دائمی مجلس شورای اسلامی با حضور یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و سید جلیل میرمحمدی میبدی نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برای معرفی محصولات ۵۰ شرکت فعال در نظام سلامت به مدت چهار روز افتتاح شد.
دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درباره هدف برگزاری این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه به منظور اطلاعرسانی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص دستاوردها و فناوریهای نظام سلامت برگزار شده و در آن دستاوردهای تعدادی از فناوران و پژوهشگران از دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور که در دو سال اخیر محصول داشتهاند به نمایش گذاشته شده است.
وی ادامه داد: این محصولات مربوط به حوزههای دارو، تجهیزات پزشکی و وسایل تشخیصی و درمانی هستند که توسط حدود ۵۰ شرکت ارائه شدهاند. در حوزه دارو درصد قابل توجهی از داروها با اهداف درمانهای تخصصی برای بیماریهایی همچون سرطان تولید شدهاند، همچنین در حوزه تشخیص نیز کیتهای مختلف برای تشخیص بیماریهایی همچون کووید ۱۹ به نمایش گذاشته شده و در حوزه تجهیزات پزشکی هم برخی وسایل و تجهیزات حوزه تشخیصی، درمان و توانبخشی ارائه شده است.
دستاوردهای نظام سلامت به صورت جدی حمایت شوند
سید جلیل میرمحمدی میبدی نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس پس از افتتاح این نمایشگاه گفت: حوزه سلامت یکی از عرصههایی است که دستاوردهای بزرگی در حوزههای دارو و تجهیزات پزشکی داشته است ضمن اینکه نیروهای متخصص توانمندی را نیز تربیت کرده است اما متأسفانه کمتر پیرامون این دستاوردها در سطح عمومی اطلاعرسانی شده است.
نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به بازدیدی که از این نمایشگاه داشته است، ادامه داد: در این نمایشگاه تعدادی از دستاوردهای جوانان، متخصصان و شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه سلامت کشور برای معرفی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی به نمایش گذاشته شده است که لازم است به خوبی از آنها دفاع کنیم.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در پایان ضمن تجلیل از تولیدکنندگان این محصولات بر ضرورت حمایت جدی از آنها تاکید کرد.
معرفی ۶۹ محصول از ۵۰ شرکت دانش بنیان
دکتر حمیدرضا بنفشه رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت نیز با بیان اینکه ۶۹ محصول سلامت محور در حوزههای دارو، تجهیزات پزشکی، لوازم مصرفی، کیتهای تشخیصی ارائه شده است، گفت: امیدواریم با حمایتهای مجلس شورای اسلامی و توجه نمایندگان مجلس بتوانیم در جهت تجاری سازی و ورود این محصولات به نظام سلامت اقدام کنیم.
بنفشه با بیان اینکه یکی از برنامههای اصلی معاونت تحقیقات و فناوری وزرات بهداشت، حمایت از طرحهای محصول محور از سراسر کشور است، تصریح کرد: در همین راستا فراخوانهایی به دانشگاههای علوم پزشکی اعلام شده است تا محصولاتی که از سطح فناوری بالایی برخوردار هستند و آمادگی ورود به بازار را دارند اعلام کنند، وزارت بهداشت نیز با ارائه حمایتهای لازم و تسهیل روند دریافت مجوز از سازمانهای ذیصلاح در این مسیر در کنار فناوران و شرکتهای دانش بنیان سلامت خواهد بود.
وی افزود: در حال حاضر نیز محصولات این نمایشگاه نیز با هدف رفع نیازهای نظام سلامت توسط شرکتهای دانش بنیان مستقر در مراکز رشد دانشگاههای علوم پزشکی عرضه شده است.
این نمایشگاه از یکشنبه ۲۲ آبان ماه آغاز به کار کرده و تا چهارشنبه ۲۵ آبان ماه در جهت ارائه اطلاعاتی پیرامون دستاوردهای شرکتهای حاضر به نمایندگان مجلس تداوم خواهد داشت.