اخبار استارتاپی

مباحث مطرح شده‌ی بخش استیج هفتمین نمایشگاه اینوتکس

فعالان حوزه‌ی استارتاپ: پیش‌نیاز داشتن استارت‌آپ‌های موفق و بزرگ، داشتن «دانشگاه‌های کارآمد» و «مدیران باسواد» است

اینوتکس گردهمایی استارت‌آپ‌ها، سرمایه‌گذاران و شتاب‌دهنده‌های ایران به‌شمار می‌رود و هفتمین دوره‌ی این رویداد میزبان ۱۵۰ استارت‌آپ، ۱۶ شتاب‌دهنده، ۱۱ سرمایه‌گذار خطرپذیر و بیش از ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان بود. در بخش استیج نمایشگاه اینوتکس ۲۰۱۸، پنل‌های «نکات کاربردی برای سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ‌ها» و «چالش‌های اکوسیستم کارآفرینی خوب از منظر استارت‌آپ‌ها و سرمایه‌گذاران» برگزار شد.

در این پنل اعلام شد اکوسیستم کارآفرینی در کشور با چالش‌های بی‌شماری روبه‌رو است و اگر قرار باشد اکوسیستم موفقیتی به دست آید، باید لینک‌های بسیار قوی ایجاد شود و برای تحقق این موضوع، دو پیش‌نیاز «دانشگاه‌های کارآمد» و «مدیران باسواد» نیاز است. به اعتقاد برخی سخنرانان این پنل، در حال حاضر دانشگاه‌ها با نیازهای بازار کار فاصله بسیاری دارند و در طول ۴۰ سال گذشته، بیشترین تقاضا برای رشته‌های دانشگاهی در مواردی بوده که تناسبی با نیاز بازار کار نداشته‌ اند. از سوی دیگر ساختار آموزشی دانشگاه‌ها به گونه‌ای بوده که نیروی کار تاثیرگذار تربیت نکرده‌ اند.

از چالش‌های استارتاپ‌ها:

کوچک بودن استارت‌آپ‌ها و نرسیدن صدای آن‌ها به گوش دانشگاه‌ها از دیگر چالش‌های استارت‌آپ‌های موجود در کشور عنوان شد، به گونه‌ای که فعالان استارت‌آپی در این پنل‌ها اعلام کردند نمی‌توان با دانشگاه‌ها تعامل مناسبی برقرار کرد و تنها شرکت‌های بزرگ این توانایی را خواهند داشت. این در حالی است که آمارهای منتشر شده از کشورهایی مانند کانادا و آمریکا نشان می‌دهد نقش دانشگاه‌ها در تربیت نیروی انسانی مجرب بسیار کمرنگ شده و مانند گذشته از بازدهی کافی برخوردار نیستند.

هم‌چنین بررسی‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر از هر ۳ فرد تحصیل‌کرده در آمریکا، تنها یک نفر در رشته‌ی تخصصی که تحصیل‌کرده، جذب بازار کار می‌شود. ناکارآمدی دانشگاه‌ها در تربیت نیروی انسانی متخصص در حالی چالش‌برانگیز شده که به باور برخی صاحب‌نظران در این پنل، برخی از استارت‌آپ‌ها کم‌سواد و یا بی‌سواد هستند و توجهی به افزایش سطح سواد خود ندارند. این فعالان هم‌چنین اعلام کردند تا زمانی که توهم دانایی در برخی استارت‌آپ‌ها شکسته نشود، نمی‌توان راه را برای رشد استارت‌آپ‌ها و درنتیجه بازار کار مناسب باز کرد.

بررسی سازوکار «هوشمندسازی شهرها» از دیگر پنل‌های هفتمین اینوتکس بود. در این پنل اعلام شد که شهر هوشمند به توسعه‌ی سیستم‌های شهری مبتنی بر تکنولوژی اشاره دارد که در نهایت به پیش رفتن شهرها به سمت مدیریت موثر و کارآمد و رشد اقتصادی منجر می‌شود.

نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری، طی ۶ دوره میزبان بیش از ۷۵۰ شرکت فناور از ۲۵ کشور جهان است و انعقاد بیش از ۱۳۰ سند همکاری در دوره‌های گذشته، بخشی از دستاوردهای این رویداد بوده است. این نمایشگاه شنبه ۱۶ تیرماه به کار خود پایان داد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
منبع
ایسنا
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *