رپرتاژ

بررسی همه جانبه قوانین فروش ملک ورثه ای توسط یکی از وراث (مراحل شکایت + قوانین)

وقتی فردی فوت می کند و دارای چند فرزند باشد، اموال به خصوص خانه و زمین فرد فوت شده جزو املاک ورثه ای محسوب می شوند. معمولا برای فروش ملک ورثه ای شرایط خاصی وجود دارد. از جمله اینکه تمام وارثین باید رضایت بر فروش اموال داشته باشند.

چون فروش زمین های ارثی اکثرا پردردسر است، معمولا باید برای فروش آن از وکلای خبره کمک بگیرید. ساده ترین راه فروش املاک ورثه ای دریافت گواهی وراثت از شورای حل اختلاف است. در ادامه به بررسی کامل فروش ملک ورثه ای و شرایط آن توسط وارثین می پردازیم. ساکنین مشهد یا شهرهای دیگر می توانند در صورتی که با مشکل فروش ملک ورثه ای توسط یکی از وراث در مشهد یا سایر شهرها روبرو بودند، از بهترین وکیل ملکی مشهد به صورت آنلاین یا حضوری مشاوره بگیرند.

فروش ملک ورثه ای توسط یکی از وراث امکان پذیر است؟

ملک ورثه ای در واقع ملکی است که مالک آن از دنیا رفته و حالا وراث مالکان اصلی آن هستند. زمانی که وارثان بیشتر از یک نفر باشند، ملک در مالکیت مشاع این افراد قرار می گیرد. حالا برای فروش این ملک باید به قوانین معاملات اموال مشاع مراجعه کرد.

بر اساس ماده ۵۱۸ قانون مدنی، در صورتی که هر یک از شرکا اقدام به تصرف بدون اذن یا خروج از جدود اجازه کنند، این اقدام فضولی بوده و بر اساس مقررات معاملات فضولی با آن برخورد می شود.

در واقع فروش ملک توسط یکی از ورثه بدون اجازه دیگران قانونی نیست و معامله باطل می شود. در صورت بروز این اتفاق می توانید با بهترین وکیل ملکی مشهد یا شهر خود تماس بگیرید و موضوع را پیگیری کنید.

اگر یکی از وارثین به فروش رضایت نداشت، چه می شود؟

اگر در زمان فروش ملک ورثه ای، یکی از وارثین رضایت به فروش نداشت، اگر ساکن مشهد بودید می توانید با کمک یک وکیل ارث در مشهد که به امور مرتبط به ارثیه مسلط باشد، به سادگی مشکلات خود را رفع نمایید. این وکیل همراه شما خواهد بود تا بتوانید از طریق دادگاه حکم قضایی دریافت کرده و با مزایده گذاشتن ملک، سهم الارث تمام وارثین از جمله فردی که قصد فروش ملک را ندارد، به شکل قانونی پرداخت نمایید.

آیا امکان فروش ملک ورثه ای به صورت جداگانه وجود دارد؟

یکی از چالش های بسیاری از افراد در مورد ملک ورثه ای فروش آن توسط هر یک از وراث به صورت جداگانه است. ماده ۵۸۳ قانون مدنی در این خصوص می گوید که هر یک از شرکا امکان فروش سهم خود را به صورت کل یا جزئی دارند و می توانند آن را به شخص ثالث منتقل کنند. با توجه به این ماده شما امکان فروش میراث را دارید، البته فقط فروش میراثی که متعلق به شماست!

در واقع در فروش سهم هر یک از وراث توسط خود آنها در مال مشاع، نیازی به کسب اجازه از سایرین نیست.

تصرف ملک ورثه ای یعنی چه؟

برای درک معنای تصرف ملک ورثه ای باید بگوییم، تصرف یعنی زمانی که با فوت مالک اصلی، هر یک از وراث (با علم بر اینکه مالک تمام میراث نیستند) دست به تصرف ملک می زنند. گاهی هم یکی از وارثین بدون اجازه سایرین از ملک استفاده می کند که در این صورت هم اقدام او تصرف به حساب می آید. در این صورت سایر وارثان امکان شکایت از شخص متصرف را به منظور تصرف ملک ورثه ای دارند.

منظور از تصرف فقط ساکن شدن یکی از ورثه در ملک نیست، بلکه هر نوع ساخت و ساز، کشت محصول، استفاده از منافع برای سکونت یا تخریب هم جزء تصرف به شمار می آیند.

تصرف ملک ورثه ای یعنی فردی غیر قانونی اقدام به تصرف ملک نماید.

تصرف عدوانی چیست و آیا تصرف ملک ورثه ای عدوانی است؟

تصرف عدوانی به معنی دست بردن شخصی در اموال غیر منقول دیگری (با آگاهی کامل از اینکه مالک اموال نیست) بدون اجازه است. اگر تصرف به واسطه هر یک از ورثه شرایط عدوانی بودن را داشته باشد، تصرف عدوانی شناخته می شود.

از جمله ویژگی های تصرف عدوانی می توان به وجود دشمنی و قهر در سلطه به مال اشاره کرد. در بسیاری از دادگاه های ایران معمولاً دعاوی مربوط به عدوانی بودن تصرف مربوط خرید ملک توسط خریدار به واسطه قولنامه یا مبایعه نامه است. در واقع در این حالت یکی از ورثه ها ملک را با قولنامه به فروش می رسانند.

نحوه طرح دعوا علیه وراث متصرف چگونه است؟

برای طرح دعوای علیه وارث متصرف باید بدانید که این شخص هم یکی از مالکان است.

بعد از اینکه انحصار ورثه انجام شد، وارثان همه به عنوان مالک مشاع ملک مربوطه شناخته می شوند، بنابراین تمام اموال از جمله ملک باید بین آنها تقسیم شود. تا قبل از تقسیم املاک و دارایی های متوفی، هیچ یک از وارثان حق تصرف در اموال را ندارند. اگر یکی از وراث چنین اقدامی انجام داد، مابقی فقط امکان طرح دعوا بر علیه این شخص را دارند.

در برخی اوقات متصرف می تواند شخصی غیر از ورثه باشد. در چنین حالتی امکان طرح دعاوی کیفری و جزایی بر علیه این شخص وجود دارد؛ مثلاً فرض کنید که داماد خانواده اقدام به تصرف دارایی ها می کند و هیچ اجازه ای از طرف خانواده همسر خود در این باره ندارد.

بعد از طرح دعوا و ابلاغ حکم خلع ید ملک ورثه ای، محکوم می تواند تخلیه نکند. حالا اگر رفع تصرف انجام نشد، امکان شکایت علیه شخص متصرف را دارید. در این صورت متصرف باید منتظر جزایی مانند حبس باشد.

برای طرح دعوا برای فروش ملک ورثه ای باید از وکیل ملکی کمک بگیرید

مراحل طرح دعوا علیه تصرف ملک ورثه ای چگونه است؟

اگر یکی از وارثان اقدام به فروش یا تصرف ملک ورثه ای کرد، شما باید برای رفع تصرف طبق این مراحل پیش بروید:

  1. برای ثبت درخواست به یکی از شعبات دفاتر خدمات قضایی بروید.
  2. دادخواست برای دفتر ریاست کل دادگاه محل وقوع ملک ورثه ای ارسال می شود.
  3. در این مرحله تعیین وقت انجام می شود. زمان مراجعه به دادگاه از طریق سامانه ثنا به شما ابلاغ خواهد شد.
  4. در صورت دعوت جهت ضرب الاجل، دادگاه دستور تعیین کارشناس و کارشناسی را می دهد. خواهان پرونده باید هزینه های مربوط به کارشناسی را بپردازد.
  5. کارشناس به واسطه دستور دادگاه به محل اعزام می شود و رای می دهد. در صورت مخالفت با نظر کارشناس امکان اعتراض وجود دارد.
  6. در صورت قطعی شدن رای کارشناس، حکم دادگاه صادر می شود. اجرای حکم توسط اجرای احکام صورت می گیرد.
  7. حالا در صورت برنده شدن شما در پرونده، دادگاه مهلتی ۲۰ روز به متصرف می دهد تا ملک را تخلیه کند. در صورت عدم تخلیه امکان اجرای حکم دادگستری وجود دارد.

توصیه می کنیم به منظور جلوگیری از بروز هرگونه مشکل در اجرای پرونده حتماً از یک وکیل ارث در مشهد کمک بگیرید. وکلا تسلط بیشتری روی قوانین و جرایم دارند.

فروش ملک ورثه ای توسط یک وارث

فروش ملک ورثه ای توسط یکی از وراث، ممکن اما چالش برانگیز

فروش ملک ورثه ای توسط یکی از وراث ممکن اما چالش برانگیز است. در صورت انجام این کار تمام وارثان دیگر باید رضایت داشته باشند؛ در صورت عدم رضایت یکی از وارثین، فروشنده فقط امکان فروش سهم خود را خواهد داشت. شما برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با وکلای حرفه ای مشورت داشته باشید تا با تکیه بر دانش و مهارت خود راهنمایی تان کنند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *