اخبار استارتاپی

کتاب “هوش‌یار” رونمایی شد

کتاب “هوش‌یار” حاصل همکاری مشترک نشر نوین، فیدیبو و زیبال در مراسمی با حضور کارشناسان و متخصصان این حوزه رونمایی شد.

کتاب “هوش‌یار” به بررسی مفاهیم و کاربردهای هوش مصنوعی در زندگی روزمره میپردازد، طی مراسمی با حضور کارشناسان و متخصصان این حوزه در تهران رونمایی شد. در این نشست، مسئولان نشر نوین، نویسندگان و متخصصان هوش مصنوعی به بررسی جایگاه این فناوری در آینده و چگونگی استفاده بهینه از آن پرداختند.

عبدالعلی زاده مدیر مارکتینگ نشر نوین

محمدعلی عبدالعلی‌زاده، مدیر مارکتینگ نشر نوین، در سخنان خود به اهمیت و نقش اساسی هوش مصنوعی در زندگی امروزی اشاره کرد. او با تاکید بر نگاه عمیق نویسنده کتاب که خود در دانشگاه کسب‌وکار تدریس میکند، افزود: «کتاب به بررسی تاریخچه و حد و مرزهای هوش مصنوعی میپردازد و نحوه استفاده از آن را در دنیای واقعی، به ویژه در محیط‌های کاری و آموزشی، تشریح می‌کند.»

وی همچنین به ویژگی‌های خاص هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: «مدل‌های زبانی و ارتباط معنایی که اساس هوش مصنوعی را تشکیل می‌دهند، به این فناوری توانایی پردازش اطلاعات و یادگیری از منابع مختلف را می‌دهند یعنی هرچقدر منبع داده‌ها بهتر و بیشتر باشد، ارتباطات و پاسخ‌ها دقیق‌تر خواهند بود.»

عبدالعلی‌زاده همچنین چهار اصل اساسی در استفاده از هوش مصنوعی را مطرح کرد که به شرح زیر است:

  1. دعوت به همکاری هوش مصنوعی: باید هوش مصنوعی را همیشه در کنار خود داشته باشیم و از آن به عنوان یک ابزار بهره ببریم.
  2. حضور انسان در حلقه: هیچ‌گاه نباید هوش مصنوعی را به حال خود رها کنیم.
  3. تعامل با هوش مصنوعی به عنوان یک شخص: باید همیشه هوش مصنوعی را به عنوان یک موجود مستقل در نظر بگیریم.
  4. فرض بدترین حالت: فرض کنید هر نسخه‌ای از هوش مصنوعی که درحال استفاده از آن هستید، بدترین و ابتدایی‌ترین نسخه‌ای است که ممکن است با آن روبرو شوید.

وی همچنین درباره  کاراکتربخشی به آن توضیح داد: از یک همکار خلاق که می‌تواند ایده‌های جدیدی را خلق کند، تا معلم خصوصی که آموزش‌های شخصی‌سازی‌شده را به افراد می‌دهد تا مربی‌ای که به طور دائم در کنار شماست میتواند بسته به انتخاب شما نقش‌های مختلفی داشته باشد.

پنل هوش مصنوعی

پنل تخصصی «هوش مصنوعی؛ گذشته، حال و آینده…»

در ادامه رویداد پنلی با محوریت آینده هوش مصنوعی برگزار شد.

درابتدا نیما شمساپور، مدیرعامل فرانیک، درباره استراتژی‌های کاربردی برای کسب‌وکارها در عصر هوش مصنوعی سخن گفت. او تأکید کرد که دولت‌ها باید از ایجاد موانع برای کسب‌وکارها خودداری کنند و به زیرساخت‌های لازم برای استفاده از هوش مصنوعی توجه کنند. همچنین بر ضرورت حکمرانی دیتا و ایجاد برنامه‌های بلندمدت برای توسعه این فناوری تأکید داشت.

امیرمحمد صالحوف، مدیر تیم پردازش زبان طبیعی در مرکز تحقیقات پارت، به وضعیت تیم‌های فنی هوش مصنوعی در ایران اشاره کرد و گفت: «دانش هوش مصنوعی در ایران در سطح جهانی قرار دارد و اساتید این حوزه با اشتراک‌گذاری دانش خود، شرایط را برای پیشرفت در این زمینه فراهم کرده‌اند. اما مشکلاتی چون تحریم‌ها و کمبود منابع سخت‌افزاری باعث شده که شرکت‌ها و پژوهشگران در دستیابی به منابع لازم با دشواری مواجه شوند.»

امیر بهدانی، مدیرعامل فیدیبو، نیز در این مراسم به کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت نشر اشاره کرد. وی از توسعه سرویسی مبتنی بر هوش مصنوعی سخن گفت که به ناشران کمک می‌کند تا کتاب‌های صوتی با هزینه کمتر تولید کنند و در این راستا فیدیبو سرویس جدیدی را با استفاده از هوش مصنوعی برای تبدیل متن به صوت راه‌اندازی کرده است.

چالش‌ها و موانع ورود هوش مصنوعی به صنایع

در بخش دیگری از این نشست، به چالش‌ها و موانع ورود هوش مصنوعی به صنایع مختلف پرداخته شد. امیر محمد صالحوف به موانع موجود در پذیرش هوش مصنوعی در صنایع اشاره کرد و گفت: «در حوزه‌هایی مانند فینتک و بانکداری، هوش مصنوعی با استقبال خوبی روبرو شده است، اما در صنایع نفتی و معدنی به دلیل مقاومت در برابر اشتراک‌گذاری داده‌ها و اعتماد ناکافی، استفاده از این فناوری با دشواری‌هایی مواجه است.»

شمساپور همچنین به کمبود منابع انسانی در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد و راهکارهایی را برای رفع این کمبود مطرح نمود. او تأکید کرد که باید نیروی کار متخصص در این حوزه افزایش یابد و همکاری‌های دولتی و خصوصی در این راستا تقویت شود.

آینده هوش مصنوعی و تحول کسب‌وکارها

در بخش پایانی این نشست، آینده هوش مصنوعی و تأثیر آن بر کسب‌وکارها مورد بررسی قرار گرفت. شمساپور پیش‌بینی کرد که رشد هوش مصنوعی به دو صورت ممکن است پیش رود: رشد خطی، که می‌تواند به دولت‌ها و کسب‌وکارها اجازه دهد تا با آن همگام شوند، و رشد تصاعدی، که باعث تغییرات اساسی در ماهیت شغل‌ها و زندگی انسان‌ها خواهد شد.

در نهایت، صالح‌اوف به کاربردهای جذاب هوش مصنوعی در آینده اشاره کرد و افزود: «در سال‌های آینده، هوش مصنوعی در حوزه‌هایی مانند پزشکی، بورس، آموزش و حتی روانشناسی پیشرفت‌های چشمگیری خواهد داشت.»

این نشست که با هدف معرفی کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه‌های مختلف برگزار شد، نقطه عطفی برای بررسی چالش‌ها و فرصت‌های این فناوری در ایران بود.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *