اخبار استارتاپی

اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار مالیاتی به شرکت‌های دانش‌بنیان

در نخستین جلسه اعتبار مالیاتی سرمایه‌گذاری که در ۱۹ فروردین ماه در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری برگزار شد، گزارشی از تصویب بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان طرح اعتبار مالیاتی در سال ۱۴۰۳ ارائه شد. این اقدام مهم نشان‌دهنده عزم دولت برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و تسهیل فرآیندهای سرمایه‌گذاری در بخش نوآوری کشور است.

به گزارش مهر، در این نشست، که با حضور حسین افشین، معاون علمی رئیس‌جمهور، تورج امرایی، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و نمایندگان سه صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر برگزار شد، عملکرد سال گذشته در حوزه اعتبار مالیاتی سرمایه‌گذاری بررسی شد. همچنین اعلام شد: در مجموع بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار مالیاتی به طرح‌های سرمایه‌گذاری در سال ۱۴۰۳ اختصاص یافته است.

از جمله شرکت‌های موفق در این زمینه، گروه گلرنگ بود که با تصویب ۴ طرح به ارزش ۳۱۲ میلیارد تومان، سهم قابل توجهی در این اعتبار مالیاتی داشته است. همچنین شرکت فولاد مبارکه با تصویب ۱۵ طرح در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، موفق به دریافت ۲۸۷ میلیارد تومان اعتبار مالیاتی شده است.

هدف اصلی این جلسه بررسی و یافتن راهکارهایی برای تسهیل و بهبود فرآیند اعطای اعتبار مالیاتی به شرکت‌های دانش‌بنیان و سرمایه‌گذاران بود. در این راستا، نمایندگان صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر نیز چالش‌ها و دغدغه‌های خود را با معاون علمی رئیس‌جمهور در میان گذاشتند.

ضرورت ارزیابی و نظارت مستمر بر فرآیند اعتبار مالیاتی

حسین افشین، معاون علمی رئیس‌جمهور، در این جلسه با تاکید بر اهمیت نقش صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVC) در توسعه زیست‌بوم نوآوری کشور، گفت: «صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر به نوعی معاونت علمی خصوصی محسوب می‌شوند و باید نگاه ویژه‌تری به آن‌ها داشته باشیم.» وی همچنین با اشاره به محدودیت منابع، خواستار دقت بیشتر در فرآیند اعطای اعتبار مالیاتی شد و بر لزوم ارزیابی دقیق کارگزاران اعتبار مالیاتی در چارچوب‌های قانونی تاکید کرد.

افشین همچنین از ارزیابی سالانه عملکرد متقاضیان اعتبار مالیاتی و شناسایی مجموعه‌های موفق به‌عنوان یک راهکار مهم برای ارتقاء کارایی این فرآیند یاد کرد. در این راستا، معاون علمی رئیس‌جمهور امیدوار است که با اقدامات انجام شده، امسال شاهد تحولی اساسی در حوزه صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر باشیم و این صندوق‌ها بتوانند سه همت اعتبار مالیاتی را جذب کنند.

در نهایت، افشین با بیان اینکه «کمک به زیست‌بوم نوآوری، در نهایت به نفع کشور خواهد بود»، ابراز امیدواری کرد که این حمایت‌ها و اقدامات، به رشد و توسعه بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان و نوآور در کشور منجر شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *