اخبار استارتاپی

احتمال تعطیلی همیشگی سرویس های ارزش افزوده

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توئیت جدید خود اعلام کرد که وقت این رسیده تا برای همیشه فعالیت سرویس‌های ارزش افزوده تعطیل شود.

لیمو HR

محمد‌ جواد آذری جهرمی در توئیتی با هشتگ پایان VAS به تقلب ها و کلاهبرداری هایی که از این طریق از مردم صورت می گیرد اشاره کرده و گفته است: «دوستان دیگر به یقین رسیده اند که در این مورد هیچ خط قرمزی ندارم، مخصوصا اگر از جیب مردم دزدی شود!»

در دو سال گذشته جهرمی با انتشار توییت هایی در توییتر یا پست‌های مختلف در اینستاگرام از رگولاتوری و دیگر بازیگران مرتبط با بازار ارایه خدمات ارزش افزوده از جمله اپراتورهای تلفن همراه و همچنین شرکت‌های فعال در این حوزه خواسته تا با قانون‌گذاری مشخص و در نظر گرفتن دستورالعمل‌های شفاف جلوی مزاحمت و کلاهبرداری از کاربران به واسطه ارائه خدمات ارزش افزوده را بگیرند. حالا اما به نظر می‌رسد با به نتیجه نرسیدن تمام این راهکارها و ادامه کلاهبرداری از کاربران با خدمات ارزش افزوده او تصمیم به تعطیلی فعالیت این سرویس در کشور گرفته است.

طرح کنترل و استاندارسازی ارائه خدمات ارزش افزوده توسط شرکت‌های فعال در این حوزه از اواخر تابستان سال گذشته و با انتشار اخبار مختلف در مورد کلاهبرداری برخی از این سرویس‌ها از کاربران توسط وزارت ارتباطات کلید خورد. در نهایت نیز وزیر ارتباطات با اعلام گزارش‌های مختلف از روند بررسی پرونده کلاهبرداری از طریق خدمات ارزش افزوده اعلام کرد که تمامی مبالغ کلاهبرداری شده از کاربران به آنها بازگردانده خواهد شد. در آن زمان وزیر ارتباطات در گفت‌وگو با روزنامه ایران به ارایه جزییات کلاهبرداری ۲۲ میلیاردی برخی شرکت‌های خدمات ارزش افزوده از کاربران پرداخته و اعلام کرده بود که به زودی لیست این شرکت‌ها به صورت شفاف اعلام خواهد شد.

اما جدی شدن برخورد و کنترل ارائه سرویس‌های خدمات ارزش افزوده که از طریق آن امکان کلاهبرداری از کاربران وجود داشت در ماه‌های پایانی سال ۹۷ رقم خورد. یعنی زمانی که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توئیتر خود با انتشار دو نمودار رسما اعلام کرد که در جریان نظرسنجی پیامکی صداوسیما برای انتخاب محبوب‌ترین برنامه سال بین دو برنامه «نود» و «برنده باش» تغییرات قابل توجه و در واقع تقلب برای ثبت آرای کاربران صورت گرفته است. حتی این موضوع باعث باز شدن پای مجلس به بررسی‌های قراردادهای انحصاری صداوسیما با شرکت‌های خدمات ارزش افزوده این سازمان نیز شد. در نهایت نیز شرکت توسکا از جمله شرکت‌های بزرگ ارائه‌دهنده خدمات ارزش افزوده طرف قرار داد با صداوسیما در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که تبلیغ خدمات ارزش افزوده از حیطه فعالیت‌های این شرکت خارج شده است.

بسیاری از کارشناسان ارتباطی پیش‌بینی کردند که این اطلاعیه آغازی برای خداحافظی کد دستوری *۳# با کاربران خواهد بود. در ادامه این اتفاقات نیز اواسط اسفند ماه سال ۹۷ وزیر ارتباطات در توییتی دیگر اعلام کرد که در راستای شفافیت و جلوگیری از ایجاد مزاحمت از طریق پیامک‌های تبلیغاتی برای کاربران، براساس تصمیم جدید رگولاتوی از این پس برای سیم کارت‌های جدید، سرویس ارزش افزود غیر فعال خواهد بود.

جهرمی همچنین در روزهای پایانی سال گذشته در رشته توییتی با اشاره به آرزوهایی که برای پیاده‌سازی برنامه‌هایش در سال ۹۸ دارد از برنامه‌ریزی برای نظارت بیشتر و بهتر وزارت ارتباطات بر خدمات ارزش افزوده خبر داد. بعد از این اتفاق نیز در فرودین ماه سال جاری هم اولین گام‌ها برای این آرزوی وزیر برداشته شد. یعنی دستورالعمل توقف استفاده از قرعه‌کشی برای جوایز سرویس‌های ارزش افزوده توسط همراه اول به شرکت‌های همکار این اپراتور ابلاغ شد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *