پارک فناوری پردیس اقدام به پذیرش شرک های دانش بنیان و فناور و واگذاری تعدادی از قطعات اراضی فاز ۳ خود نموده است. مراسم کلنگ زنی و آغاز عملیات آماده سازی اراضی این فاز از پارک فناوری پردیس که ۲۱ هکتار وسعت دارد و با نام «پردیس کارآفرینی» شناخته می شود، در شهریور ماه سال جاری همزمان با هفدمین اجلاس سالیانه پارک، برگزار شد.
شرایط عضویت و پذیرش در فاز ۳ پارک فناوری پردیس
مطابق فراخوان منتشر شده، «واحدهای تولیدی با محصولات دارای فناوری پیشرفته که ارزش افزوده محصولاتشان بالا و تولیدشان مبتنی بر نیروی متخصص باشد و تولید انبوه و حجیم نداشته باشند»، «واحدهای تحقیق و توسعه (R&D) صنایع -که تولیدات آنها در مناطقی بیرون از پارک صورت میگیرد-» و «آزمایشگاهها، کارگاهها و فب لب های خاص که خدماتی با فناوری پیشرفته ارائه میکنند» از واحدهای فناور و دانشبنیان، واجد شرایط برای عضویت و استقرار در پارک فناوری پردیس هستند. همچنین هولدینگ های بزرگ صنعتی و سرمایه گذاری، میتوانند کمپهای تخصصی خود را براساس ضوابط پارک، در ناحیه نوآوری پردیس مستقر نمایند.
حوزههای دارای اولویت برای پذیرش شرکتها
در این فراخوان آمده است، برای پذیرش و عضویت شرکتهای جدید، متقاضیانی که در حوزههای «تجهیزات پزشکی پیشرفته»، «فناوری اطلاعات و ارتباطات»، «الکترونیک، کنترل و ابزار دقیق» و «ارائه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی با فناوری پیشرفته» فعالیت میکنند، در اولویت واگذاری خواهد بود.
مساحت زمین قطعات قابل واگذاری و شرایط پرداخت وجه زمین
مطابق اعلام فراخوان، صرفا تعداد ۳۵ قطعه از کل قطعات موجود در پردیس کارآفرینی (فاز ۳)، در این طرح قابل واگذاری است. حداقل مساحت قابل واگذاری ۵۵۰ متر مربع و حداکثر ۲۵۰۰ مترمربع میباشد. در صورت احراز نیاز شرکتها، امکان واگذاری قطعات به صورت تجمیعی و حداکثر تا سقف ۵۰۰۰ مترمربع نیز وجود خواهد داشت و قیمت قطعات بر اساس عواملی ازجمله: دسترسیها، موقعیت، متراژ و…، متغیر خواهد بود.
همچنین متقاضیان میتوانند یکی از روشهای پرداخت نقدی و نیمه نقدی را جهت پرداخت هزینه خرید اراضی انتخاب کنند. شرکتهای دانش بنیان از شرایط ویژه جهت واگذاری اراضی برخوردار خواهند بود. شرکتهای دانش بنیان میتوانند علاوه بر بهرهمندی از شرایط پرداخت اقساطی هزینه خرید زمین (حداکثر تا سقف ۲۴ ماه)، از تسهیلات سرمایه گذاری برای خرید و ساخت واحدهای پژوهشی و تحقیقاتی -با توجه به ضوابط صندوق نوآوری و شکوفایی و با عاملیت صندوق توسعه فناوریهای نوین (مستقر در پارک)- بهرهمند شوند.
امکان بهرهمندی از شرایط اقساطیِ ذکر شده، از نظر تعداد و مساحت محدود بوده و براساس زمان دریافت درخواست، اولویتبندی خواهد شد. همچنین شرکتهای دانش بنیان بدون نیاز به فرآیند اولیه پذیرشِ واحدهای فناور در پارک، صرفاً براساس توانایی مالی پذیرش خواهند شد.
لازم به ذکر است، مهلت مجاز برای احداث ساختمان، استقرار و بهرهبرداری از فضای پژوهشی احداث شده، با توجه به متراژ زمین واگذار شده، بین ۲۴ تا ۳۶ ماه خواهد بود.
مزایای عمومی استقرار در پارک فناوری پردیس
ناحیه نوآوری پردیس، در حال تبدیل شدن به شهری پویا و یکی از بهترین زیست بوم های فناوری و نوآوری منطقه است که حضور در آن، امکان بهرهمندی از مزایای بسیاری را به اعضای خود میدهد. این مزایا در سه دسته «رفاهی»، «کسب و کار» و «قانونی»، مسیر رشد و پیشرفت شرکتهای فناور و دانش بنیان را آسانتر میکند.
«نزدیکی و دسترسی مناسب به تهران»، «شرایط آب و هوایی و اقلیمی خوب در همجواری شهر جدید پردیس و امکان استفاده از خدمات شهری آن و همچنین شهرهای مجاور برای سکونت بهینه کارکنان شرکتها»، «محیط آرام، زیبا و با امنیت بالای پارک»، «نزدیکی به مناطق صنعتی کمرد و خرمدشت به منظور تامین نیازها و برونسپاری تولیدی و صنعتی»، «شرایط سرمایه گذاری مطلوب با قیمت مناسب زمین» و فراهم شدن دسترسی شهر پردیس به تهران با شبکه مترو در آینده نه چندان دور، ازجمله ویژگیهای ناحیه نوآوری پردیس است.
«تأمین تأسیسات زیربنایی مورد نیاز شرکتها با استاندارد مناسب، از جمله: راه، شبکههای آب، برق، گاز، فاضلاب، تلفن، فیبر نوری»، «امکان استفاده از زیرساختها و فرصتهای خدمات رفاهی، فرهنگی و ورزشی پارک، از قبیل سرویسهای متعدد و متنوع رفت و آمد، هتل، رستوران های سنتی و فستفود، کافه، باشگاه ورزشی، خشکشویی، زمین های بازی، مهد کودک، فروشگاه زنجیرهای، مرکز خدمات درمانی، مسجد، خدمات بانکی متنوع، خدمات خودرویی، فروشگاه های متنوع خدماتی و …» از خدمات عمومی فراهم شده در پارک فناوری پردیس برای شرکتها و پرسنل آنهاست.
«استقرار شرکتهای بزرگ نامآور معتبر داخلی و بینالمللی در کنار دهها تیم و شرکت نوآفرین در پارک فناوری پردیس»، همچینن حضور «صندوق توسعه فناوریهای نوین، صندوق قرضالحسنه حامین فناوری پردیس، صرافی نوین، مشاوران متنوع حسابداری، مالیاتی و بیمه ای، کارگزاران متنوع بورس، مشاوران صاداراتی و حقوقی»، «مرکز داوری و شورای حل اختلاف شرکتهای دانشبنیان» همراه با «بهرهمندی از فرصتهای سرمایهگذاری، جذب سرمایه و انتقال فناوری»، «بهرهمندی از ظرفیت سازمانی پارک در ترک تشریفات مناقصات قراردادهای پژوهشی و تجاریسازی»، «امکان بهرهبرداری از شبکه وسیع همکاران داخلی و خارجی پارک»، «استفاده از مزایای همجواری واحدهای فناور جهت توسعه بازار خارجی و تولید فناوری های جدید»، «امکان استفاده از خدمات تخصصی فناوری و کسب و کار در پارک»،و «بهرهمندی از حمایتهای مالی و معنوی در قالب آییننامه حمایتی پارک» از مزایای کسب و کار در پارک فناوری پردیس است.
مزایای قانونی استقرار در بهشت فناوری منطقه
حضور در پارک فناوری پردیس به عنوان بزرگترین پارک فناوری خاورمیانه و بهشت فناوری منطقه برای شرکتهای عضو، مزایای قانونی بسیاری دارد.
از جمله آنها میتوان به «معافیت مالیات بر عملکرد سالیانه»، «معافیت مالیات بر حقوق کارکنان شاغل در پارک»، «معافیت مالیات بر ارزش افزوده (در تعاملات فیمابین اعضای پارکهای فناوری)»، «معافیت از هرگونه عوارض متداول کشور از قبیل عوارض شهرداری»، «آزاد بودن نقل و انتقال ارز از خارج از کشور به پارک و بالعکس از طریق شبکه بانکی»، «اشتغال نیروی انسانی و روابط کار بر اساس مقررات اشتغال در مناطق آزاد»، «لغو محدودیت استقرار در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران برای شرکتهای فناور و دانش بنیان»، «بهرهمندی از امتیاز ویژه فنی برای حضور در مناقصات و همچنین ترک تشریفات آن» و «تسهیلات خدمت نظام وظیفه برای کارکنان شرکتهای عضو» اشاره کرد.
فرآیند بررسی درخواست عضویت و انعقاد قرارداد
بر اساس فراخوان پذیرش و واگذاری اراضی در فاز سوم پارک فناوری پردیس، متقاضیان پذیرش در این فاز از پارک، ابتدا لازم است از تاریخ ۹۸/۱۱/۰۶ الی ۹۸/۱۲/۰۵ با مراجعه به درگاه اینترنتی پارک فناوری پردیس تقاضای خود را ثبت کرده و برای ارسال و تکمیل مدارک مورد نیاز اقدام کنند. مرحله بعدی، ارزیابی فنی و مالی متقاضیان استقرار در پارک است.
در مرحله پایانی، اگر عضویت شرکت متقاضی در مرحله ارزیابی فنی و مالی مورد تایید واقع شد، فرآیند انعقاد قرارداد و واگذاری اراضی تا پایان اسفند ۹۸ انجام خواهد شد. شایان ذکر است، با توجه به محدودیت قطعات قابل واگذاری، علاوه بر اولویت حوزههای فناوری تعیین شده، زمان ثبتنام و کیفیت تکمیل مدارک نیز در تعیین اولویت انتخاب قطعه و انعقاد قرارداد با متقاضیان اثر گذار خواهد بود.
مطابق اعلام فراخوان، ضروری است که شرکتهای متقاضی حضور در فاز سوم پارک فناوری پردیس مطلع باشند که از ورود کلیه فعالیتهای آلاینده به پارک ممانعت بعمل آمده و تمامی شرکتها متعهد به رعایت الزامات زیست محیطی و انجام فعالیتهای عاری از آلودگی زیست محیطی خواهند بود. همچنین انجام فعالیتهای تولیدی بصورت انبوه و کارگاهی سنگین در پارک ممنوع بوده و تولید صرفاً در محدوده محصولات با فناوری پیشرفته و در حد سفارشی با رعایت شرایط فوق، امکانپذیر است.
گفتنی است، علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر و پیگیری درخواستهای ارسالی، میتوانند با شماره تلفن ۷۶۲۵۰۲۵۰ و یکی از شمارههای داخلی ۲۲۱۱، ۲۲۱۳، ۲۳۰۸ و ۲۶۰۸ تماس حاصل نمایند.