سید احسان خاندوزی در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی در خصوص مصوبات جلسه روز گذشته هیات عالی مقرراتزدایی و تسهیل مجوزهای کسب و کار گفت: در این جلسه در خصوص ۴ مصوبه مهم تصمیمگیری شد که در صدر آنها که به نظر میرسد دامنه بسیار وسیعتری از فعالان اقتصادی را در برمیگیرد و برای آحاد مردم جذابتر خواهد بود، مساله مجوزهای مشاغل خانگی اعلانی است.
وزیر اقتصاد در ادامه و در تشریح این موضوع گفت: بر اساس این مصوبات، آن دسته از مشاغل خانگی که صرفا با ثبت در درگاه ملی مجوزها و سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تعهد به اینکه شرایط آن کسب و کار را رعایت خواهند کرد، میتوانند بلافاصله شروع به فعالیت کنند و در واقع مجوز پیشینی اساسا دیگر صادر نمیشود و امضای طلایی اولیه کنار گذاشته خواهد شد. او در ادامه گفت: نظارت دستگاههای اجرایی نیز پس از آن خواهد بود که مشاغل یاد شده در این درگاه ثبت شده و مجوز را به صورت برخط دریافت کردند و بعد از آن هم در هفتهها و ماههای بعد دستگاهها میتوانند برای نظارت مراجعه کنند.
وزیر اقتصاد در ادامه گفت: قرار شد دامنه وسیعی از کسب و کارهای خانگی که ۳۳۰ مجوز مربوط به مشاغل خانگی اعلانی را شامل میشود، در این چارچوب انجام بشود و به نظر میرسد این تصمیم خبر خوبی در این حوزه است که میتوان آن را به مردم عزیز کشورمان اعلام کرد.
خاندوزی در ادامه گفت: مصادیق این مشاغل هم بسیار متنوع است و از پرورش در ابعاد کوچک دام و طیور و ماهی و زنبور و ابریشم و… گرفته تا تولید غذای خانگی، بستهبندی سبزیجات و ترشیجات و… تا تولید گیاهان دارویی، فعالیتهای هنری، طراحیهای هنری، اعم از آهنگسازی، نویسندگی، خوشنویسی، گرافیک، ترانهسرایی، تذهیب و معرقکاری و امثال آن که دامنه خیلی وسیعی از مشاغل است را شامل میشود. او افزود: میتوان در این فهرست به مشاغل دیگری همچون دوزندگی، فرش بافی، قالی بافی، نخریسی، ابریشم بافی، لباسهای محلی، طراحی طلا و جواهر، مترجمی و یک فهرست مفصل متشکل از ۳۳۰ کسب و کار خانگی اشاره کرد که صدور مجوزها در این بخش همگی به صورت اعلانی خواهد بود.
وزیر اقتصاد افزود: امیدواریم به محض اینکه سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به درگاه ملی صدور مجوزها متصل شد، طی یکی دو ماه آینده نیز به صورت رسمی تمام فعالان این بخش بتوانند به صورت برخط و برای اولین بار از این سامانه استفاده کنند. خاندوزی افزود: این گروه از مشاغل جزو اولین دسته از گروهی هستند که مجوزهای آنها اعلانی میشود و اساسا به شکل پیشینی دیگر نیاز نیست که دریافت مجوز کنند و در مسیرهای طولانی ادارات معطل شوند.
خاندوزی در ادامه و بیان اینکه امیدوار است این خبر، اولین خبر خوشی باشد که هرچند در ماههای پایانی سال پشتیبانی از تولید اعلام میشود، اما به هر حال کمک بکند که فعالیتهای تولیدی منبعد با طی زمان و هزینههای کمتری شروع به کار کنند.
وزیر اقتصاد در ادامه و در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه سامانه مجوزها چه زمانی راهاندازی میشود و این سامانه نسبت به سامانههای پیشین چه مزایایی دارد گفت: همکاران ما در دبیرخانه هیات مقرراتزدایی، به تفصیل سامانه جدید را خدمت رسانهها اعلام خواهند کرد، اما مساله مهم در حال حاضر متصل شدن دستگاهها به این سامانه است، زیرا هر کدام از دستگاهها خودشان تا الان برای مجوزها سامانهای داشتهاند، اما اکنون بنا شده که درخواست همه دستگاهها از درگاه ملی مجوزهای کسب و کار بگذرد که دیگر ما از مردم چند بار درخواست سندهای اولیه شناسایی و… را نداشته باشیم.
او در ادامه گفت: این الان مسالهای است که به لحاظ فنی داریم با تمام وزارتخانهها همکاری میکنیم و هرچقدر دستگاهها به لحاظ فنی و تکنیکی بتوانند سریعتر به درگاه ملی مجوزها متصل شوند، شاهد این خواهیم بود که صدور مجوزها سریعتر و صرفا از طریق درگاه ملی مجوزها انجام بگیرد. خاندوزی با بیان اینکه در این زمینه یک مهلت قانونی وجود دارد، افزود: این مهلت قانونی مربوط به ۱۸ اسفند ماه است، زیرا قانون یاد شده در ۱۸اسفند ماه سال گذشته تصویب شده و یک سال به دستگاههای اجرایی در این زمینه فرصت داده شده و امیدواریم تا قبل از فرا رسیدن ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ بتوانیم بخش بزرگی از دستگاهها را در درگاه ملی مجوزهای کسب و کار داشته باشیم.