اخبار استارتاپی

خانه به دوشی استارتاپ‌ها، خانه استارتاپ کرج در مرز تعطیلی ایستاده است

مدیر خانه استارتاپ کرج با تأکید بر اینکه سالانه 500 نفر از این مجموعه استفاده می‌کنند، تعطیلی آن را ازدست‌دادن ظرفیتی جدی می‌داند.

لیمو HR

«سیما حریان»، مدیر خانه استارتاپ کرج، با بیان اینکه خانه استارتاپ کرج که سالانه ۵۰۰ مراجعه کننده دارد، در شرف تعطیلی است، ضمن مخالفت صریح با این تصمیم، گفت این کار منجر به از‌دست‌رفتن گنجینه فعالیت‌های چند سال گذشته استارتاپ‌های کرج خواهد شد.

در مقابل، شورای شهر کرج معتقد است تصمیم به تعطیلی این مجموعه نگرفته و نگاهی انتقالی به این مجموعه دارد. این انتقال درحالی است که کارخانه نوآوری کرج به‌دلیل دوری از مرکز شهر کرج دسترسی ساده‌ای برای استارتاپ‌ها ندارد و درصورت این انتقال، خانه استارتاپ کرج در عمل تعطیل خواهد شد.

به گزارش دیجیاتو، انجمن فضاهای کار اشتراکی نیز با انتشار بیانیه‌ای نسبت به تعطیلی خانه استارتاپ کرج که سالانه ۵۰۰ مراجعه‌کننده دارد، مخالفت صریح خود با این تصمیم را اعلام کرده است. نگرانی از تکرار دومینوی تعطیلی فضاهای کار اشتراکی در شرایطی است که چند روز گذشته هاب اصفهان هم در مرز تعطیلی قرار گرفت. هرچند با پگیری‌های انجام‌شده این تعطیلی متوقف شد، اما حالا نوبت به خانه استارتاپ کرج رسیده است.

استفاده از فضاهای کار اشتراکی با شکل‌گیری اکوسیستم استارتاپی، بخشی از فرهنگ کار کشور شده است. خانه استارتاپ کرج که سال ۱۳۹۵ از سوی مدیریت شهری و مصوبه شورای شهر کرج راه‌اندازی شد، حالا بعد از گذشت ۶ سال از فعالیت این مجموعه شورای شهر تصمیم به تعطیلی آن گرفته است.

«سیما حریان»، مدیر خانه استارتاپ کرج، در گفت‌وگو با دیجیاتو با توضیح اینکه نگاه شورای شهر مبنی بر تعطیلی این مجموعه نیست، اعلام کرد که به باور آن‌ها انتقال این خانه استارتاپ به کارخانه نوآوری مساوی است با به‌دست‌آوردن فرصت‌هایی جدید؛ موضوعی که البته خود حریان با آن چندان موافق نیست.

تعطیلی در پی جابه‌جایی

مدیر خانه استارتاپ کرج با بیان اینکه تمرکز بر تعطیلی خانه استارتاپ کرج نیست و بحث بر سر انتقال آن به کارخانه نوآوری البرز است، به دیجیاتو گفت: «شورای شهر کرج به این نتیجه رسید که همه مجموعه‌های استارتاپی در کارخانه نوآوری مستقر شوند. این درحالی است که کارخانه نوآوری ظرفیت لازم را برای پوشش استارتاپ‌های کرج به‌طور یکپارچه ندارد.»

حریان با تأکید بر نیاز و ضرورت افزایش خانه‌های استارتاپ در کرج، در پاسخ به پرسش دیجیاتو مبنی بر اینکه تا به امروز چه فعالیتی برای جلوگیری از انتقال یا تعطیلی شکل گرفته است، گفت: «نیاز استارتاپ‌های کرج به این مجموعه منجر به رایزنی بیشتر با اعضای شورای شهر و توضیح درباره ظرفیت‌های «خانه استارتاپ کرج» شد؛ تا این مرحله هم نتایج مذاکرات مثبت بوده است.»

به گفته او، شورای شهر کرج تا به این لحظه ظرفیت‌ها را مورد بررسی قرار داده و قرار به بررسی‌های بیشتر است و ازهمین‌رو تصمیم به انتقال فعلاً متوقف شده.

استفاده سالانه ۵۰۰ نفر از خانه استارتاپ کرج

مدیر خانه استارتاپ کرج در پاسخ به این پرسش که چند نفر کاربر این مجموعه هستند، گفت: «برآوردهایی که انجام شده بیانگر استفاده ۵۰۰ نفر از خانه استارتاپ به‌شکل سالانه است.»

او با اشاره به اینکه ظرفیت صندلی‌های قابل‌استقرار خانه استارتاپ ۷۰ نفر است، گفت: «این تعداد صندلی در بازه‌های زمانی مختلف از ۷:۳۰ صبح تا ۹ شب در اختیار افراد قرار دارد.»

حریان همچنین با اشاره به امکان تیم‌سازی و استفاده از کارگاه‌های آموزشی متنوع در خانه استارتاپ کرج این روند را ظرفیت مناسبی برای کمک به استارتاپ‌های کرج توصیف کرد.

فضای کار اشتراکی زاویه عکس تزئینی است.

ارائه امکانات دور از دسترس

بررسی‌های دیجیاتو بیانگر آن است که در شهر کرج،هیچ مکانی به طور مشخص به عنوان فضای کار اشتراکی برای استارتاپ‌ها وجود ندارد. خانه استارتاپ کرج هم صرفا یک فضای کار اشتراکی نیست و به نظر می‌رسد حمایتی معنوی از استارتاپ‌ها را ممکن کرده است.

از سویی دیگر، محل استقرار کارخانه نوآوری البرز به‌دلیل دسترسی سخت همچنان مورد اقبال ویژه قرار نگرفته است. وضعیت فعلی و تصمیم شورای شهر مبنی بر انتقال خانه به کارخانه نیز این فرضیه را تقویت می‌کند.

امکان دارد سودآوری خانه استارتاپ برای شورای شهر آنقدر کافی نبوده باشد که به تداوم عملکرد آن کمک کند و یا حتی فعالان در این خانه، تشویق به مهاجرت به کارخانه نوآور البرز شوند و رونق آن سرعت بگیرد.

این تصمیم درحالی است که حریان با توضیح اینکه دسترسی به کارخانه نوآوری البرز برای همه افراد خیلی ساده نیست، گفت: «خانه استارتاپ میزبان همه افراد در گروه‌های سنی مختلف است. تبادل تجربه بین دانش‌آموزان تا مراجعین میانسال به‌خوبی درحال شکل‌گیری است. از سویی دیگر، دسترسی به کارخانه نوآوری با حمل‌ونقل عمومی خیلی ممکن نیست و افراد مجبورند با خودروی شخصی به کارخانه مراجعه کنند.»

او با ابراز امیدواری از اینکه رایزنی‌ها با شورای شهر کرج به نتایج مطلوبی برسد، گفت: «حداقل ۱۰ خانه استارتاپ و کارخانه نوآوری باید در کرج ساخته شود. خانه استارتاپ گنجینه‌ای است که این امکان فعالیت و تیم‌سازی برای چندین استارتاپ را فراهم کرده.»

تصمیمی برای پایان سال

اینکه در آستانه سال ۱۴۰۲ تصمیم به تعطیلی خانه استارتاپ کرج اعلام شده است، نگرانی استارتاپ‌های فعال در این مجموعه را تشدید خواهد کرد. وضعیت اقتصادی برای اجاره دفتر کار شخصی آنقدرها مناسب نیست و یک استارتاپ براساس ماهیت و نوع کار خود اساساً امکان چنین انتخابی ندارد.

سال ۱۴۰۱ هرچند فراز قابل‌توجهی برای استارتاپ‌ها نداشت و اما نشیب طولانی آن همچنان تا روزهای پایانی سال ادامه دارد و علاوه بر مشکلات دسترسی به اینترنت، نگرانی برای هزینه‌های ثابت و ورود به بازار و همچنین دغدغه و نگرانی چگونگی تأمین محلی برای پیشبرد برنامه‌های کاری هم وجود دارد.

بعد از خبر امکان فروش کارخانه نوآوری آزادی تهران و افزایش هزینه‌های کارخانه‌های نوآوری در شهرهای مختلف، به‌نظر می‌رسد سال آینده چالش دسترسی به فضای کار فیزیکی به چک لیست چالش‌های استارتاپ‌ها را باید جدی‌تر گرفت.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *