اخبار استارتاپیاخبار انرژی و محیط زیستایده های استارتاپی

توزرو: بازیافت لیتیوم باتری ها در دنیای وابسته به لیتیوم

با افزایش تقاضا برای لیتیوم، استارتاپ بازیافت لیتیوم باتری Tozero به سرعت در حال توسع فناوری و بازار خود است.

Tozero، یک استارتاپ مستقر در مونیخ است که مواد خام ارزشمند را از باتری‌های لیتیوم-یونی بازیافت می‌کند. این شرکت در حال آماده‌سازی برای گسترش فعالیت‌های خود است. این استارتاپ به‌تازگی یک دور سرمایه‌گذاری اولیه با مبلغ ۱۱ میلیون یورو (تقریباً ۱۱.۷ میلیون دلار) را به پایان رسانده تا تولیدات خود را با ساخت اولین کارخانه صنعتی خود گسترش دهد.

در حال حاضر، کارخانه آزمایشی Tozero روزانه ۹ تن زباله باتری لیتیوم-یونی را پردازش می‌کند، اما این استارتاپ در تلاش است تا در چند سال آینده ظرفیت تولیدات خود را به شدت افزایش دهد.

سارا فلایشر، یکی از بنیان‌گذاران و مدیرعامل Tozero، به TechCrunch گفت: «رقبای دیگر پول بیشتری برای رسیدن به مرحله احداث کارخانه صنعتی جمع‌آوری می‌کنند. اما از آنجا که فرآیند و فناوری ما بسیار ساده و کارآمد است، نیازی به سرمایه بیشتری برای ساخت اولین کارخانه صنعتی خود نداریم. این هدفی است که به دنبال تحقق آن هستیم.»

پس از رسیدن فرآیند Tozero به سرعت و عملکرد صنعتی، این استارتاپ می‌گوید که هیچ محدودیتی برای آنچه می‌تواند در بازیافت لیتیوم باتری ها انجام دهد وجود نخواهد داشت. البته این به شرطی است که استارتاپ بتواند به جریان‌های ضایعات دسترسی داشته باشد.

دکتر کنیجا میلیسویچ نویمان، یکی دیگر از بنیان‌گذاران و مدیرعامل، اضافه کرد: «هدف از این کارخانه اولیه، ورود به مرحله تولید پیوسته و کامل محصولات است.»

فلایشر اظهار داشت: «پس از آن، امکان رشد نامحدود، بی‌پایان و نمایی وجود دارد. ایده ما این است که خودمان این کارخانه‌ها را در سراسر جهان اداره کنیم. ما ابتدا بر آلمان و اروپا تمرکز می‌کنیم و سپس به آمریکای شمالی می‌رویم. اما پس از رسیدن به کارخانه اولیه خود، می‌توانیم فعالیت شرکت را در ابعاد مختلف در سراسر جهان گسترش دهیم. بنابراین این یک نقطه عطف کلیدی برای مرحله بعدی رشد ما خواهد بود.»

این استارتاپ به پیش‌بینی‌هایی اشاره کرد که نشان می‌دهد تقاضای جهانی برای لیتیوم تا سال ۲۰۳۰ چهار برابر شده و به ۳.۱ میلیون تن خواهد رسید. این رشد به دلیل افزایش سریع استفاده از خودروهای الکتریکی و نیاز فزاینده به باتری‌های انرژی تجدیدپذیر در مقیاس بزرگ است. برای مقایسه، تولید لیتیوم از معادن در سال گذشته تنها ۱۸۰ هزار تن بوده است، بنابراین بازیافت لیتیوم باتری ها نقش حیاتی در تأمین این تقاضا خواهد داشت. علاوه بر آن طبق دستورالعمل باتری اتحادیه اروپا، تا سال ۲۰۳۱ بازیافت حداقل ۸۰ درصد از لیتیوم موجود در باتری‌ها الزامی خواهد شد.

فلایشر افزود: «این فناوری کار می‌کند… بخش اصلی فناوری ما به‌خوبی تثبیت شده است. حالا فقط باید آن را در مقیاس صنعتی پیاده‌سازی کنیم.»

رفع موانع بازیافت لیتیوم باتری ها

این استارتاپ با استفاده از فرآیند بازیافت کربناسیون مبتنی بر آب، که نسبت به روش‌های سنتی پیرومتالورژی (ذوب) آلایندگی کمتری دارد، عمل می‌کند. روش بازیافت لیتیوم باتری ها نیاز به استفاده از اسیدهای قوی ندارد. برخی از روش‌های رایج دیگر نیازمند اسیدهای قوی هست.

استارتاپ Tozero ادعا می‌کند که روش  ۷۰ درصد کمتر از استخراج معادن گاز گلخانه‌ای منتشر می‌کند.

فلایشر گفت: «امنیت مواد اولیه – در واقع امنیت ملی است. بسیاری از صنایع در اروپا به‌شدت نیازمند این مواد هستند. اروپا خود لیتیوم کربنات تولید نمی‌کند و ما واردکننده هستیم. اگر به اظهارات [رئیس کمیسیون اروپا] اورسولا فون در لاین نگاه کنید، او اشاره می‌کند که بیش از ۹۷ درصد از لیتیوم کربنات را از چین وارد می‌کنیم. بنابراین، ما به‌شدت به شرق و صنایع معدنی وابسته‌ایم.»

دسترسی به “جرم سیاه”، که محصول جانبی بازیافت مکانیکی باتری‌های لیتیومی است و Tozero آن را پردازش می‌کند، محدودیتی در مرزهای جغرافیایی ندارد. فلایشر این بازار را یک «بازار آبی بکر» توصیف می‌کند. تلاش‌های بازیافت باتری عمدتاً در مناطق دیگر جهان متمرکز است. این استارتاپ می‌گوید می‌تواند از جرم سیاه هر نوع باتری لیتیوم-یونی استفاده کند، بنابراین جریان‌های ضایعات مختلف قابل ترکیب هستند.

میلیسویچ نویمان گفت: «لیتیوم همیشه در داخل [باتری‌ها برای بازیافت] وجود دارد، اما سایر عناصر با نوآوری‌ها در تولید باتری تغییر می‌کنند. بنابراین برای ما اهمیتی ندارد که نیکل وجود داشته باشد یا اینکه درصد کبالت کمتر یا بیشتر باشد، اما لیتیوم همیشه هست.»

تیم توزرو بازیافت لیتیوم باتری ها در دنیای وابسته به لیتیوم

استارتاپ Tozero همچنین گرافیت را از جریان‌های ضایعات “جرم سیاه” بازیافت می‌کند. این استارتاپ می‌گوید تمرکز آن‌ها بر روی این دو ماده خام حیاتی، یک «تمایز کلیدی» در مقایسه با سایر فعالان بازیافت لیتیوم باتری ها است. تمرکز بر لیتیوم دلیل استقبال گسترده مشتریان از این استارتاپ است. فلایشر گفت: «مشتریان در حال هجوم به اینجا هستند.»

او تقاضای بازار را برای بسیاری از کاربردهای صنعتی در اروپا «بسیار بیشتر از حد» توصیف کرد. Tozero با مشتریانی که بیش از «یک میلیارد قرارداد خرید مواد ما را دارند» همکاری کرده است.

Tozero اولین محموله لیتیوم خالص بازیافتی خود را در آوریل امسال، تنها نه ماه پس از افتتاح کارخانه آزمایشی‌اش در آلمان، به مشتریان تجاری تحویل داد.

نیاز به تسریع همه چیز در بازیافت لیتیوم باتری ها

Tozero در سال ۲۰۲۲ تأسیس شد. چگونه به چیزی دست یافته که بازیگران بزرگ‌تر حوزه بازیافت لیتیوم باتری ها در چند دهه گذشته نتوانسته‌اند انجام دهند؟ این استارتاپ می‌گوید موفقیتش به تمرکز دقیق، سرعت بالا و تفکر خلاقانه بستگی دارد.

فلایشر توضیح داد که سریع بودن به خلاقیت نیاز دارد، به‌ویژه زمانی که در حال ساخت سخت‌افزار هستید. او بیان کرد که بزرگ‌ترین چالش برای استارتاپ‌های سخت‌افزاری، مسئله زمان تحویل تجهیزات لازم برای توسعه است.

او گفت: «ما سریع شکست می‌خوریم، یاد می‌گیریم، اصلاح می‌کنیم و با سرعت بسیار بالا بهبود می‌دهیم — احتمالاً شبیه به رویکرد اسپیس‌اکسِ ایلان ماسک — یعنی فقط شروع به ساختن می‌کنیم و می‌بینیم چه اتفاقی می‌افتد، تا زمانی که چیزی خراب شود. از آن یاد می‌گیریم و در چرخه‌های سریع اصلاح و بهبود می‌دهیم، که برای شرکت‌های سخت‌افزاری خیلی غیرمعمول است.»

او افزود: «می‌توانم بگویم ما با سرعت از خودمان محافظت می‌کنیم.»

فلایشر تأیید کرد که رویکرد Tozero مبتنی بر «نوآوری در فرآیند» است که هرچند ثبت اختراع نشده، به عنوان یک راز تجاری محافظت می‌شود. او اضافه کرد: «تمام فرآیند، مراحل، پارامترها، ترتیب، و اینکه چگونه کارهای خاصی را انجام می‌دهیم، کاملاً مثل دستور سری “کوکاکولا” راز تجاری ما است.»

Tozero معتقد است که می‌تواند رویکرد خود را برای بازیافت مواد خام دیگر که می‌توانند به‌عنوان «منابع انرژی» استفاده شوند، گسترش دهد، اگرچه به‌طور مشخص اشاره‌ای به این مواد نکرده است.

مأموریت کلی استارتاپ این است که به نقطه‌ای برسند که هیچ ضایعاتی از مواد خام حیاتی باقی نماند. میلیسویچ نویمان به TechCrunch گفت: «ما کاملاً از چالش‌های گسترده‌تری که در کربن‌زدایی به‌روش پایدار وجود دارد، آگاه هستیم. بنابراین می‌خواهیم در آینده بر بازیافت برخی مواد دیگر نیز تمرکز کنیم.»

اما برای دستیابی به تأثیر واقعی، آیا Tozero مجبور نیست اسرار تجاری خود را به دیگران واگذار کند؟ این دو نفر می‌گویند که هنوز تصمیم قطعی در این مورد نگرفته‌اند، اما ترجیح می‌دهند با گسترش کسب‌وکار، کنترل فرآیندها را در دست داشته باشند، هرچند آماده مشارکت با دیگران هستند.

فلایشر گفت: «در بخش عملیاتی، ما معتقدیم که تنها زمانی می‌توانیم بالاترین کیفیت را ارائه دهیم که خودمان این کارخانه‌ها را اداره کنیم. این کار می‌تواند با همکاری شرکا نیز انجام شود. منظورم این است که ما آماده چنین همکاری‌هایی هستیم. بنابراین نمی‌خواهم به‌طور قطعی درباره مجوز دادن به دیگران بگویم بله یا خیر. مشارکت‌ها اگر مفید باشند، برای توسعه عالی هستند، اما ما قصد داریم کارخانه‌هایمان را خودمان اداره کنیم.»

دور سرمایه‌گذاری اولیه Tozero به رهبری NordicNinja انجام شد و سرمایه‌گذاران جدیدی مانند In-Q-Tel (صندوق استراتژیک عمومی-خصوصی ایالات متحده)، شرکت خودروسازی هوندا، و غول مهندسی زیرساخت‌های جهانی JGC Group نیز در آن شرکت داشتند. دور پیش‌سرمایه‌گذاری ۳.۵ میلیون یورویی این استارتاپ حدود دو سال پیش به رهبری Atlantic Labs، مستقر در برلین، بسته شد. تا به امروز، Tozero موفق به جمع‌آوری ۱۷ میلیون یورو سرمایه شده است که شامل یک کمک ۲.۵ میلیون یورویی از بازوی حمایتی تحقیق و توسعه اتحادیه اروپا، یعنی شورای نوآوری اروپا (EIC)، می‌شود.

شین نیککونی، یکی از بنیان‌گذاران و شریک مدیریتی در NordicNinja، در بیانیه‌ای گفت: «رویکرد نوآورانه Tozero به بازیافت لیتیوم باتری ها دقیقاً همان چیزی است که اروپا برای تضمین تأمین کلیدی در رقابت جهانی برق‌رسانی نیاز دارد و ژاپن هم مشتاق به همکاری است. سارا و کنیجا، دو بنیان‌گذار فوق‌العاده، تخصص و انگیزه لازم را برای تحول در زمینه راه‌حل‌های پایدار باتری دارند. ما از همکاری با تیم Tozero برای توسعه فناوری و عملیات تجاری آن‌ها و مشارکت در آینده‌ای پایدارتر و مستقل‌تر از نظر انرژی برای همه هیجان‌زده هستیم.»

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *