اخبار استارتاپی

کاهش تعداد مجوزهای لازم برای راه‌اندازی کسب و کار جدید

رئیس کمیسیون کسب و کارهای اینترنتی مجلس از کاهش تعداد مجوزهای لازم برای راه اندازی کسب و کار جدید از 140 مجوز به 30 مجوز خبر داد.

رئیس کمیسیون کسب و کارهای اینترنتی مجلس از کاهش تعداد مجوزهای لازم برای راه اندازی کسب و کار جدید از ۱۴۰ مجوز به ۳۰ مجوز خبر داد و گفت: این تعداد تا پایان سال به کمتر از ۱۰ مجوز کاهش می‌یابد.

پروانه مافی رئیس کمیسیون کسب و کارهای اینترنتی مجلس شورای اسلامی در نشست خبری در ستاد خبری الکامپ در واکنش به گلایه‌ی صاحبان کسب و کارهای نوپا از تعدد اخذ مجوز، گفت: در یک بررسی جامع از چالش‌های پیش روی کسب و کارها به ۱۶ چالش مشترک رسیدیم که مهم‌ترین آن‌ها تعدد مجوز بود که اتفاقا از مهم‌ترین عامل در بی‌انگیزه کردن کارآفرینان است.

وی از سازمان نظام صنفی رایانه ای بابت مشارکت و همراهی در این کار مطالعاتی تشکر کرد و گفت: در نتیجه‌ی این بررسی مشخص شد که در برخی کسب‌وکارها تا ۱۴۰ مجوز برای راه‌اندازی فعالیت مورد نیاز است که این آمار بسیار عجیب بود و اکنون این عدد به ۳۰ مجوز کاهش یافته و تا پایان سال ۹۷ به کمتر از ۱۰ مجوز می‌رسد.

مشکل صنف نرم‌افزار ناشی از بی‌ثباتی نرخ ارز تا حد زیادی حل شده است

مافی در واکنش به خسارت شرکت‌های فناوری در اثر بی‌ثباتی نرخ ارز، گفت: تاثیر بی‌ثباتی نرخ ارز بر کسب و کارها قابل کتمان نیست و فراکسیون اشتغال مجلس در این باره تلاش‌هایی داشته است که هم‌اکنون مشکل صنف نرم‌افزار تا حد زیادی حل شده و مشکلات بخش سخت‌افزار هنوز باقی مانده است.

رئیس کمیسیون کسب و کارهای اینترنتی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که امروز صحبت‌هایی در این باره با وزیر ارتباطات و رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای داشته ام، گفت: امیدواریم در قالب کمیسیونی ۳ طرفه بتوانیم مشکلات بخش سخت‌افزار را نیز پیگیری و رفع کنیم.

طرح ۲ فوریتی حذف تمامی مجوزهای راه اندازی کسب و کار

وی هم‌چنین از پیشنهاد حذف صدور مجوز و جایگزین کردن ضابطه‌ها با مجوز خبر داد و توضیح داد: طرحی ۲ فوریتی با امضای ۹۱ نماینده‌ی مجلس را برای بهبود وضعیت تولید و اشتغال و حذف مجوزها مطرح کرده‌ ایم که معتقدم غوغایی در اشتغال ایجاد خواهد کرد.

مافی گفت: براساس این طرح، هیچ مجوزی نباید برای راه‌اندازی کسب و کار جدید وجود داشت باشد و تنها ضوابطی در نظر گرفته شود که هر کس آن ضوابط را داشته باشد مجاز به فعالیت باشد. مانند بسیاری از کشورها که شروع فعالیت طی ۴۸ ساعت و با پذیرش ضوابطی امکان پذیر است.

مجوزی که توسط افراد داده شود محلی برای ایجاد رانت خواهد بود

وی در پاسخ به این‌که همان طور که از راه اندازی کسب و کارهای جدید حمایت می‌شود باید بر فعالیت آن‌ها نیز باید نظارت شود تا یک تخلف دوبار اتفاق نیفتد، گفت: نظارت وجود دارد؛ برخی تخلف‌ها انقدر کم و نادر هستند که می‌توان گفت اصلا نیست و از این رو نباید به کسب و کارهای جدید بیش از حد سخت گیری شود به ویژه در شرایط فعلی اقتصادی که این کسب و کار باری را از دوش مردم برداشته اند. از سوی دیگر نباید با حمایت افراطی از کسب و کارهای اینترنتی، کسب و کارهای سنتی را رها کنیم زیرا آن‌ها پایه‌های اشتغال هستند.

فیلتر شدن اخیر برخی کسب و کارهای اینترنتی به دلیل تخلف بود

رئیس کمیسیون کسب و کارهای اینترنتی مجلس شورای اسلامی درباره‌ی فیلتر شدن اخیر برخی کسب و کارهای اینترنتی که چرا بدون اخطاری بوده است، گفت: هر بار بحث فیلترینگ مطرح شده تعدادی از نمایندگان جلسه گذاشته اند، مخالفت کرده اند و این نشان می‌دهد افرادی به این موضوع حساس هستند اما گاهی مسائل پیچیده تر است؛ شبی که اطلاعیه‌ی فیلترینگ برای این کسب و کارها صادر شد از فردای آن روز موضوع را با جزئیات دنبال کردم و متوجه شدم آنها نیز تخلفی داشته‌اند و این طور نبوده که مقام قضایی بدون دلیل برخورد کرده باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *