اخبار استارتاپی

قزوین تا ۲ سال آینده به «هاب فناوری» کشور تبدیل می‌شود

رئیس پارک علم و فناوری امام خمینی (ره) استان قزوین به افتخارات استان قزوین در حوزه پیشرفت و توسعه اشاره و اعلام کرد: تا دو سال آینده قزوین به منطقه «هاب فناوری» کشور تبدیل خواهد شد.

اکودی‌ام

یوسف گرجی مهلبانی اظهار کرد: شناسایی و تکریم نخبگان استان در حوزه پژوهش همه‌ساله از سوی وزارت علوم مورد توجه قرار می‌گیرد و طی آن از نخبگان و پژوهشگران برتر استان‌ها در هفته پژوهش و فناوری تجلیل می‌شود.

وی افزود: مأموریت برپایی جشنواره ایده‌های برتر طبق روال هر ساله با پارک علم و فناوری است که در سال جاری این جشنواره به‌صورت استانی نیز برگزار می‌شود.

دبیر جشنواره ایده‌های برتر ستاد بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری استان قزوین تأکید کرد: شناسایی و توانمندسازی ایده‌ها تحت عنوان شتاب و شناسایی ایده‌های برتر استان، ترغیب ایده‌پردازان برای تولید ثروت از مسیر دانش و مهارت‌های علم و فناوری از جمله اهداف این جشنواره است.

رئیس پارک علم و فناوری امام خمینی (ره) عنوان کرد: بر اساس مأموریت داده‌شده به پارک علم و فناوری استان از مهرماه امسال فعالیت دبیرخانه جشنواره ایده‌های برتر استان، آغاز و ایده‌های برتر استان شناسایی و جمع‌آوری شد.

۵ ایده برتر استان معرفی می‌شود

وی ادامه داد: ۱۶۲ ایده و طرح از فراخوان عمومی به پارک علم و فناوری و دبیرخانه ایده‌های برتر استان ارسال شد که بعد از داوری‌های صورت گرفته توسط رؤسای مراکز هفت‌گانه رشد در استان ۵ ایده برتر معرفی شد.

رئیس پارک علم و فناوری امام خمینی (ره) اضافه کرد: از جمله معیارهای ارزیابی می‌توان به نوآوری و ثبت خلاقیت و تشریح آن، امکان ارائه در بازار جهانی، ارزش‌افزوده ایده و میزان پاسخگویی به نیاز جامعه، توجه به کار گروهی، وضعیت بازار و میزان فروش، بازگشت سرمایه، درصد مشارکت صاحب طرح، برطرف کردن مشکلات زیست‌محیطی، تأثیر در بهینه‌سازی انرژی، استانداردسازی محصول، مستندسازی طرح، داشتن عنوان‌های افتخارآمیز و ساختار حقوقی افراد ارائه‌کننده طرح و استانداردسازی محصول در تحقیقات و پژوهش‌های ارائه‌شده اشاره کرد.

گرجی با بیان اینکه از ۲۷ آذرماه جشنواره ایده‌های برتر در استان آغاز به کار می‌کند و در این جشنواره ایده‌پردازان برتر معرفی شده و از آن‌ها تجلیل به عمل خواهد آمد، بیان کرد: از جمله طرح‌های فناورانه برتر استان می‌توان به «دستکش هوشمند توان‌بخشی قابل تنظیم» اثر هادی ترکاشوند، طراحی و ساخت دستگاه «پاراکودیم» توسط خسرو عنبرین، «میل‌گرد خم کن پرتابل» ارائه‌شده توسط ابراهیم چگینی، «سامانه تعاملی تولید محتوا در آبیاری تحت‌ فشار» توسط افشین یوسف گمرکچی و طرح «کومانیک» محمدرضا حسن‌زاده اشاره کرد.

موازی‌کاری مانعی برای رشد و توسعه استان

وی اظهار کرد: از جمله تفاوت‌های ایده و طرح می‌توان به این مورد اشاره کرد که در ایده هنوز محصولی تولید نشده است، اما در طرح‌های فناورانه شاهد تبدیل ایده به محصول و تجاری سازی آن هستیم و محصول در بازار نیز عرضه می‌شود.

دبیر جشنواره ایده‌های برتر ستاد بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری استان قزوین گفت: دانشگاه محل تولید دانش است و نباید در این مکان کار اقتصادی صورت بگیرد، همان‌طور که مأموریت اصلی در کارخانه‌ها تولید محصول است و نباید این مکان‌ها وارد تولید علم شوند.

وی با تأکید بر اینکه اگر هر دستگاهی وظیفه اصلی و مأموریت خود را درست انجام دهد، می‌توانیم به نتایج خوبی برسیم و از موازی‌کاری هم جلوگیری کنیم، ادامه داد: هر کدام باید مأموریت خود را انجام دهند، چرا که دخالت در کارها و مأموریت‌های دیگران مانعی برای رشد و توسعه شده است.

گرجی به افتخارات استان قزوین در حوزه پیشرفت و توسعه اشاره و عنوان کرد: تا دو سال آینده قزوین به‌عنوان «هاب فناوری» کشور تبدیل خواهد شد؛ امروز در استان قزوین ۷۰ درصد محصولات و تجهیزات کل کشور در حوزه قطار و مترو و ترن شبکه راه‌آهن تأمین می‌شود، همچنین بیش از ۴ هزار قطعه «تک توربو شارژر» برای شرکت ایران‌خودرو توسط یکی از شرکت‌های استان تأمین می‌شود.

رئیس پارک علم و فناوری امام خمینی (ره) استان قزوین در پایان خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۱۵ هزار دانش‌آموز از دهکده علمی پارک علم و فناوری استان و دستاوردهای علمی و پژوهشی استان بازدید کردند که هدف گذاری امسال به ۳۰ هزار دانش‌آموز ارتقاء یافته و تاکنون حضور و بازدید ۱۵ هزار دانش‌آموز محقق شده است.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
منبع
ایسنا
نمایش بیشتر

مهسا رستمی

کارشناسی هنر دانشگاه تهران، کارشناس تولید محتوا در اکوموتیو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا