معرفی کارآفرینان سریالی، میلیاردرهای خودساخته
چطور فرصتهای متعدد کسب و کار را دنبال کنیم؟
کارآفرینان برای تمرکز بر روی یک مساله و تبدیل آن به واقعیت شهرت دارند. آنها همچنین به شناخت موقعیتهای کسب و کاری نیز مشهور هستند. اما این دو فاکتور میتوانند با هم در تضاد باشند: تمرکز بر یک چیز در حالی که به دنبال چیز دیگر میگردید با یکدیگر در تضاد است.
برای بسیاری از کارآفرینان جدید، این موضوع یک معما است. آیا باید چندین شرکت راه اندازی کرد یا باید مثل مارک زاکربرگ بر روی یک شرکت تمرکز کرد؟
برای پاسخ به این سوال ما از سرتاسر جهان و از کارآفرینان میلیاردر خودساخته اطلاعاتی جمع کردهایم. بر اساس آمار نشریه Forbes، امسال ۱۴۲۶ میلیاردر در جهان وجود دارد. ۹۶۰ نفر از آنها خودساخته هستند و باقی ثروت خود را به ارث بردهاند. ما بر روی تاریخچه زندگانی آن ۹۶۰ نفر تمرکز کردهایم تا بفهمیم آنها چطور پول به دست آوردهاند. خصوصا اینکه آیا آنان ثروت خود را از یک کسب و کار به دست آوردهاند یا چندین کسب و کار؟ بعد از شکستن این اعداد، ما متوجه شدیم که ۸۳۰ نفر از این افراد ثروت خود را از بیش از یک کسب و کار به دست آوردهاند و ۱۳۰ نفر نیز از یک کسب و کار. این به این معناست که بیشتر کارآفرینان پر درآمد در جهان به صورت سریالی کار کردهاند و از چندین کسب و کار متفاوت درآمد داشتهاند.
اما منظور از «کسب و کارهای متفاوت» چیست؟ چقدر بین کسب و کارهای این افراد اختلاف وجود داشته است؟ ما تاریخچه ۵ نفر از این کارآفرینان را که بسیار عجیب بوده است پیدا کردهایم. با بررسی این تاریخچهها در مییابیم که این افراد چطور به دنبال موقعیتهای کسب درآمد بودهاند و لزوما از ابتدا یک نقشه برای میلیاردر شدن نداشتهاند.
ما لیست میلیاردرهایی که Forbes ارائه داده است را بررسی کردیم و از میان آنها میلیاردرهای خودساخته را که از چندین کسب و کار درآمد به دست آوردهاند را پیدا کردهایم. از بین این افراد، ما افرادی که بیشترین سرمایه گذاری را انجام دادهاند را جدا کردیم؛ این افراد اتفاقا از نظر بخش Trends گوگل نیز بسیار مشهور هستند. با دقت بیوگرافی هر کدام را بررسی کردیم تا بتوانیم جدول زمانی مشخصی از زندگیشان به دست بیاوریم. برای مثال در مورد ریچارد برنسون ما فقط بزرگترین سرمایه گذاریهایش را انتخاب کردیم. تعداد این سرمایه گذاریهای بزرگ بر اساس آمار ویکیپدیا حدود ۴۰۰ عدد بوده است. ما همچنین تراکنشهایی که شبیه به یکدیگر بودهاند را به عنوان یک تراکنش در نظر گرفتهایم.
نقطهای که هر یک از این کارآفرینان به ثروت میلیاردی رسیدهاند تقریبی است. ما با استفاده از اطلاعاتی که از شرکتهای خصوصی، پیشنهادات عمومی و افزایش قیمت سهام توانستیم زمان تقریبی رسیدن این کارآفرینان به ثروت میلیاردی را مشخص کنیم.
شلدون ادلسون بعد از ساختن کازینو در ماکائو در چین و عمومی کردن سهام آن به ثروت میلیاردی رسید. این اتفاق به تنهایی توانست ثروت او را ۱۴ برابر کند و او را به سومین فرد ثروتمند آمریکا تبدیل کند.
اریک لفکوفسکی زمانی که شرکت Groupon به صورت عمومی با ارزش ۱۲.۸ میلیارد دلار عرضه شد حدود ۲۲٪ سهام این شرکت را داشت. ارزش ثروت لفکوفسکی آن زمان به حدود ۲ میلیارد دلار رسید.
مارک کوبان یکی از بنیانگذاران Broadcast.com بوده است. این شرکت توسط یاهو با قیمت ۵.۶ میلیارد دلار خریداری شد. بر اساس گزارشات همین اتفاق باعث شد که مارک کوبان به یک میلیاردر تبدیل شود. در سال ۲۰۱۱، مارک کوبان رتبه ۴۵۹ را در لیست میلیاردرهای نشریه Forbes داشت. ارزش ثروت او حدود ۲.۳ میلیارد دلار بود.
ایلان ماسک در ابتدا به عنوان یکی از بنیانگذاران PayPal مشهور شد. زمانی که PayPal با ارزش ۱.۵ میلیارد دلار به eBay فروخته شد، ماسک ۱۱.۲% از سهام شرکت را داشت و این اتفاق او را به یک مولتیمیلیونر تبدیل کرد. زمانی که سهام شرکت تسلا حدود ۳ برابر شد، الون ماسک به لیست میلیاردرهای جهان اضافه شد. او مالک ۳۲% از سهام تسلا است. ارزش شرکت تسلا تا سال ۲۰۱۳ حدود ۵.۸۲ میلیارد دلار بوده است.
ریچارد برنسون احتمالا زمانی به یک میلیاردر تبدیل شد که خط هوایی خود را افتتاح کرد. این خط هوایی شامل Virgin Atlantic، Virgin Australia و Virgin America میشود. فروش منبع درآمد دوم برنسون به عنوان رکورد بیشترین فروشش شناخته میشود. او در سال ۱۹۹۲ موفق شد حدود ۹۰۰ میلیون دلار فروش داشته باشد.
سلام چالش هایی که این کارآفرینان باهاش روبرو شدن سختی ها و مشقت هایی که متحمل شدن جز فاکتورهای مهم در بررسی زندگینامه شغلی اونهاست در صورت علاقه میتونین یه محتوا هم از این موردی که بهش اشاره کردم ایجاد کنین