اخبار استارتاپیاخبار سرمایه گذاری خطرپذیراکوسیستمسرمایه گذاری خطرپذیرکارآفرینی و استارتاپ

گزارش پاییز ۹۹ شرکت توسعه کارآفرینی بهمن

خلاصه وضعیت درخواست های سرمایه گذاری در بخش نرم افزاری

لیمو HR

شرکت توسعه کارآفرینی بهمن در گزارش دوم خود اقدام به انتشار وضعیت درخواست‌های سرمایه‌گذاری در یک سال و نیم گذشته در بخش کسب و کارهای خدماتی بر بستر اینترنت کرد. در این گزارش خلاصه وضعیت درخواست‌های سرمایه‌گذاری شامل حوزه های فعالیت، توزیع جغرافیایی، تعداد و جنسیت بنیانگذاران، موارد مصرف سرمایه، هزینه و درآمد ماهانه و تجمعی استارتاپها، سرمایه درخواستی و ارزشگذاری مد نظر آنها ارائه شده است.

مخاطب این گزارش در وهله اول تیم های استارتاپی است که با توجه به اعداد و ارقام گزارش شده، بتوانند مقایسه کلی از وضعیت استارتاپ خود با میانگین گزارش شده، داشته باشند.

نکته حایز اهمیت در این گزارش، تحت تاثیر قرار گرفتن تعداد درخواست‌های سرمایه‌گذاری در آبان ۹۸ به جهت قطع اینترنت و در اسفند ماه با شیوع ویروس کرونا میباشد.

با شیوع ویروس کرونا و ایجاد فرصت‌ها و تهدیدهایی برای استارتاپ ها و همچنین مهاجرت نیروهای نخبه، شرکت توسعه کارآفرینی بهمن برای جبران افت درخواست‌های سرمایه‌گذاری بصورت فعالانه در سال ۹۹ وارد میدان شد و تیم سرمایه گذاری بهمن اینبار بصورت فعالانه تری به دنبال جذب و ارزیابی استارتاپ‌های جذاب رفت و به این جهت توانست تا حد قابل توجهی این افت ایجاد شده را پوشش دهد.

در حوزه فعالیت درخواست‌های سرمایه‌گذاری، عمده درخواست‌های رسیده در حوزه خرید و فروش کالا و خدمات ،آموزشی آنلاین و بازی و سرگرمی بود که با توجه به شیوع کرونا و لزوم استفاده از ابزارهای دیچیتال برای این دوران، خارج از تصور نیست.

توسعه کارآفرینی بهمن

کماکان تهران نقطه تمرکز کارآفرینی ایران است. در رتبه بعدی فارس و اصفهان قرار دارند.

توسعه کارآفرینی بهمن

بصورت میانگین تعداد بنیانگذاران ۲-۳ نفر میباشد. در ترکیب جنسیتی بنیانگذاران عمده آنها “فقط مرد” هستند. در این میان تعداد استارتاپهایی که تمام بنیانگذاران آنها خانم باشند در مقایسه با آمار کل ۳% می باشد که به نحوی نشان میدهد یا خانمها علاقه ایی به این بخش ندارند و یا به جهت چالش‌های موجود در این بخش از آن استقبال نمیکنند.

توسعه کارآفرینی بهمن

در ادامه میانگین هزینه و درآمد ماهانه استارتاپ ها برای دو سال پیاپی۱۳۹۸ و۱۳۹۹  آمده است. تفاوت هزینه و درامد ایجاد شده برای دو سال پیاپی به جهت رشد تورم می باشد.

هزینه تجمعی یک استارتاپ با سن ۳ تا ۵ سال در سال ۹۸ برابر با ۱.۵ میلیارد تومان بوده که این مقدار برای سال ۹۹ برابر با ۲.۸ میلیارد تومان می باشد. علاوه بر این درآمد تجمعی برای همین استارتاپ ها برای سال ۹۸ برابر با ۴۶۵ میلیون تومان بوده که برای سال ۹۹ برابر با ۲.۶ میلیارد تومان می‌باشد.

توسعه کارآفرینی بهمن

سرمایه درخواستی نیز به تبع رشد تورم در دوسال پیاپی تفاوت چشمگیری دارد. در انتهای گزارش ارزشگذاری مدنظر استارتاپ ها برای دو سال پیاپی ۹۸ و ۹۹ گزارش شده است.

توسعه کارآفرینی بهمن

نسخه کامل این گزارش را میتوانید از اینجا دریافت کنید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۱ Average: ۵]
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *