اخبار استارتاپیاخبار بازاریابی و تبلیغاتاخبار حمل و نقل و لجستیک

جزئیات راه اندازی سامانه جان

لیمو HR

راه اندازی سامانه جان (سامانه جریان اقتصادی نوین)، به نتیجه رسیدن یکی از برنامه های بسیار مهم پیشنهاد شده وزیر عتف به مجلس شورای اسلامی بوده است. این سامانه بستری برای تکمیل نظام ایده ها، نیازها و تسهیل تجاری سازی محصولات و توانایی های فناورانه ی کشور و ایجاد سکویی برای رصد و پایش فعالیت های فناورانه کشور است.

به گزارش اکوموتیو، سامانه جان در سال ۱۴۰۰ از سوی رئیس جمهور ابلاغ شده و در سال ۱۴۰۲ به بهره برداری رسید. در ادامه، خلاصه ای از گفتگوی امید رضایی فر، مدیرکل دفتر سیاستگذاری امور فناوری وزارت علوم با خبرگزاری مهر را می خوانیم.

امید رضایی فر از همکاران راه اندازی سامانه جان تشکر کرد و گفت:« سامانه خرید و فروش محصولات فناورانه (جان) به عنوان یک پلتفرم جدی در این حوزه طراحی شده که جا دارد از سازمان پژوهش های علمی و صنعتی و همچنین پارک بین الملل به عنوان بخش کارگزاری در سرانجام رساندن این سامانه تشکر کرد.»

وی افزود:« امروز شاهد فعالیت پلتفرم های مختلفی هستیم. اما سامانه جان کاملاً با شرایط موجود متفاوت است. به طور مثال سایت آمازون را اگر بخواهیم با سامانه علی بابا مقایسه کنیم، سامانه آمازون شبیه سامانه دیجی کالا، با سلام و غیره است و به نوعی یک سامانه صرفاً خرید و فروش محصولات به صورت صرف است.»

آقای رضایی فر در مورد سایر پلتفرم ها در ایران گفت:« پارک های علم و فناوری ما یک سری قابلیت هایی دارند، اما امروز دسترسی به بازار برای آن ها بسیار محدود است که در سامانه جان، تجمیع تقاضا برای فناوری ها ایجاد شده است.»

وی ادامه داد:« می توان گفت ۲۰ درصد کار سامانه جان، شبیه مجموعه های فروش کالا است؛ علاوه بر اینکه در این سامانه فروش خدمات هم وجود دارد که در سامانه های دیگر چنین چیزی وجود ندارد و کمتر می بینیم که سامانه ای محصولاتی را بفروشد که دارای یک سری پشتیبانی های خاص و سرویس های جاری و دائم باشد.»

وی در مورد مخاطبان اصلی مد نظر وزارت عتف گفت:« این سامانه عملاً پاتوق صنایع بزرگ، کارآفرینان، سرمایه ها و مجموعه های مختلف بانکی و غیره می تواند باشد؛ کنار همه این ها فروش دانش فنی و خطوط صنعتی تولیدی را هم می توانیم داشته باشیم. این نگاه، نگاه ترکیبی فروش دانش فنی به داخل و هم امکان فروش فنی به خارج از کشور است.»

آقای رضایی فر در مورد ابعاد بازار مد نظر این سامانه گفت:« حدود ۱۰-۱۲ هزار شرکت و ۲۰-۳۰ هزار محصول فناوری وجود دارد که راه اندازی این سامانه می تواند یک جریان سازی جدید در حوزه فناوری ایجاد کند و باعث گسیل سرمایه برای توسعه فناوری شود.»

خدمات مد نظر وزارت عتف پس از راه اندازی سامانه جان

وی در مورد سایر خدمات این سامانه افزود:« یکی از ویژگی های دیگری که در این سامانه پیش بینی کردیم و در حال حاضر تقریباً آماده است امکانات خرید و فروش و حمل و نقل است و کاملاً بر اساس استانداردهای سامانه های خرید و فروش آنلاین است. هم اکنون سامانه های پشتیبانی آن کاملاً طراحی شده است.»

رضایی فر ادامه داد:« نکته بسیار مهم اینکه صحبت هایی برای امکان تسهیلات خرید اقساطی برای مشتری شده است.»

وی در مورد حوزه مالکیت فکری گفت:« چندی پیش بعد از یک سال رفت و آمد تفاهم نامه بین وزیر علوم و معاون قوه قضاییه که رییس سازمان ثبت هستند، امضا شد که جزو کارهای فراسازمانی بسیار مهم بوده و قرار است یک فاز جدید حمایتی برای دفاتر مالکیت فکری در پارک ها ایجاد کنیم.»

وی نهایتا بر تجاری سازی خروجی پایان نامه ها و رساله های علمی تاکید کرد. رضایی فر در مورد قانون جهش تولید دانش بنان گفت:« به دنبال پیاده سازی و اجرای طرح هایی برای ترتیب و تشویق در حوزه دانشجویی هستیم به طور مثال تلاش می کنیم کمک هزینه برای ثبت اختراعات قبل از دفاعیه و یا قبل از چاپ مقاله ارائه دهیم تا تعداد پتنت ها، شاخص فناوری و نوآوری را بالا ببرد و در نهایت با رتبه علمی توازن پیدا کند.»

راه اندازی سامانه جان تنها تلاش دولت در توسعه ارتباط میان صنعت و کسب و کارهای نوآور نبوده است. دولت به دنبال توسعه مراکز هم آفرینی میان صنعت و نوآوران است. هرچند در حوزه های خاصی مثل بهداشت، همچنان محدودیت های جدی در نوآوری وجود دارد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید ؟
[Total: ۰ Average: ۰]
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *